Експерт спрогнозував поломку багатьох “розумних” пристроїв в наступному році

Експерт спрогнозував поломку багатьох

Видання The Register опублікувало матеріал, у рамках якого дослідник і консультант з безпеки Скотт Хельм спрогнозував поломку багатьох “розумних” пристроїв в наступному році.

Експерт спрогнозував поломку багатьох "розумних" пристроїв в наступному році

За словами експерта, пов’язано це sз закінченням терміну дії сертифікатів безпеки.

Експерт зазначив , що до “розумних” пристроїв, які можуть вийти з ладу в найближчі 12 місяців відносяться Smart TV, телевізійні приставки, “розумні” холодильники. Крім того, це може також відбитися на старих смартфонах на Android, які можуть втратити підключення до інтернету.

Хельм пояснює свій невтішний прогноз тим, що термін дії кореневих сертифікатів безпеки центру сертифікації, які інтегровані в багато пристроїв “розумного” будинку і “Інтернету речей”, добігає кінця.

Експерт спрогнозував поломку багатьох "розумних" пристроїв в наступному році

Нагадаємо, що саме за допомогою даних сертифікатів пристрої встановлюють безпечні інтернет-з’єднання із серверами. Відзначається, що кореневі сертифікати можуть бути продовжені за допомогою оновлень прошивки. Однак не всі ґаджети отримують оновлення програмного забезпечення після установки.

Знову ж таки, більшість китайських виробників не пропонують жодної форми програмного забезпечення для своїх ґаджетів. Отже, може настати день, коли ґаджети можуть просто перестати працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.