Які відмінності у двох версій PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це сталося. Багато місяців і навіть років люди чекали анонса консолі наступного покоління від Sony. І ось, цей момент настав. Компанія показала нам не тільки ігри, в які можна буде зіграти на прийдешньої PlayStation 5, але і саму консоль, аксесуари для неї, а так само надала нам ще більш детальний і детальний погляд на геймпад DualSense. І так, говорити про PlayStation 5 вже зараз в однині не вийде, так як Японський технічний гігант вже показав нам з вами те, що на момент релізу в продажу з’явиться відразу дві моделі приставки – класична PlayStation 5, а так же PlayStation 5 Digital Edition . Але чим саме відрізняються дані версії?

І ні, якщо ви думаєте, що вони будуть мати відмінності в потужності, на подобі PS4 і PS4 Pro, то це зовсім не так (або нам про це просто не сказали). Як ви могли самі здогадатися з назви, «Цифрове видання PlayStation 5» буде мати на увазі під собою те, що дана версія консолі, на відміну від простої PS5, не матиме вбудованого дискового оптичного приводу. Тобто, у випадку з PlayStation 5 Digital Edition, ви не зможете запускати ігри з дисків – це фізично неможливо. І хоч це декому може здатися дурним рішенням, насправді ж Sony надійшла максимально правильно. З кожним роком цифрова дистрибуція відеоігор займає все більш міцні позиції, повільно, але вірно обганяючи дискові версії. Так що вже через кілька років, можливо, ігри на дисках стануть рідкістю – всі будуть здійснювати покупки через PlayStation Store.

І тим не менше, ніхто не заборонить вам використовувати диски, якщо ви купите звичайну версію PlayStation 5. Однак відзначити також варто і те, що даний хід з боку компанії є дійсно вкрай правильним і в деякій мірі «турботливим» рішенням. Суть в тому, що відсутність дискового приводу в цифровій версії PlayStation 5 дозволить знизити ціну на приставку, яка, судячи з численними повідомленнями, буде коштувати не так вже й дешево. І так, як ви вже могли помітити, на передній частині класичної версії консолі присутній відразу дві кнопки, в той час як у PlayStation 5 Digital Edition вона тільки одна. Тут все дуже просто – у PS5 їх дві з тієї причини, що одна з них відповідає за харчування, в той час як інша за сам дисковий привід.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Та й в цілому, як уже зараз багато хто помітив, PlayStation 5 Digital Edition виглядає дещо привабливіше з дизайнерської і естетичної точки зору. Дана модель має симетричні форми, які вже зараз закохали в себе багатьох потенційних покупців. І так, на жаль чи на щастя, але Sony пішла по шляху, який раніше обрала для себе компанія Microsoft. Технічний гігант точно так же не оприлюднив вартість своїх консолей наступного покоління, бажаючи щоб перший крок зробив конкурент. У будь-якому випадку хочеться вірити в те, що консолі нового покоління будуть коштувати в рамках розумного, не вимагаючи від нас величезних сум, про що твердять деякі джерела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.