Microsoft назвала функції, яких більше не буде в Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft опублікувала список функцій, які були прибрані з ОС або визнані застарілими з виходом оновлення Windows 10 May 2020 (версія 2004). 

Функцій, від яких Microsoft позбулася в Windows 10 May 2020 року, не так багато. Однак серед них знаходиться досить популярна Windows To Go, яка дозволяє ОС завантажуватися і запускатися з накопичувачів USB. Вона була представлена ​​Windows 8 і підтримувалася в Windows 10 аж до оновлення October 2018 Update, її визнали застарілої рік тому – з травневим оновленням під номером 1903. 

Також були прибрані вбудовані додатки Messaging і Mobile plans (Тарифні плани). Додатки збережуться в пристроях з підтримкою стільникового зв’язку. Додаток Messaging визнали непотрібним зі смертю Windows 10 Mobile і видалення його з ОС цілком закономірне. 

Голосовий помічник Cortana втратив ряд функцій, включаючи пошук і відтворення музики, управління розумним будинком і деякі інші, не пов’язані з продуктами Microsoft. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також Microsoft визнала застарілими ряд технологій і функцій. Однією з них стала Companion Device Framework – бібліотека, яка використовувалася для керування пристроями на зразок Micorosft Band. Вона більше не буде розроблятися.  

Старий браузер Microsoft Edge більше не розробляється, на зміну йому прийшов новий Microsoft Edge на основі движка Chromium. Також припинено розробку Dynamic Disks (Динамічні диски), яка буде замінена на Storage Spaces (Дискові простору). 

Окремо варто відзначити, що з виходом Windows 10 May 2020 компанія зробила опціональними додатки WordPad, Notepad і Paint. Їх можна видалити в налаштуваннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.