Останнє оновлення Windows 10 призводить до «синього екрану смерті»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недавнє оновлення операційної системи Windows 10 виявилося куди більш проблемним, ніж здавалося спочатку.

Компанія Microsoft випустила 12 травня традиційне «оновлення по вівторках» (Patch Tuesday) під номером KB4556799 для Windows 10 версій 1903 і 1909. Апдейт повинен був підвищити безпеку браузерів Internet Explorer і Microsoft Edge, використання Microsoft Xbox і продуктів пакету Microsoft Office і так далі.

Однак користувачі зіткнулися з низкою неприємностей після установки апдейта KB4556799. Про проблеми зі звуком і пропадаючими файлами ми вже писали. Але цим справа не обмежилася. Скарги на оновлення простягаються від краху системи з «синім екраном смерті» BSOD до підміни системних шрифтів в Outlook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось типова скарга:

Минулої ночі остання річ, яку зробив мій комп’ютер перед відключенням – це установка KB4556799 і KB4552931. Сьогодні вранці «синій екран смерті» з’явився двічі за 10 хвилин. Кожен раз я використав браузер (в перший раз – Firefox, в другій – Chrome). Яні встиг побачити, яке видалося повідомлення про помилку, оскільки «синій екран смерті» з’явився занадто швидко ».

На даний момент всі ці проблеми вирішуються лише радикальним видаленням встановленого оновлення. Microsoft зараз зосереджена на великому оновленні Windows 10 May 2020 Update (версія 2004), яке стане доступним простим користувачам в останніх числах травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.