Xiaomi патентує смартфон із поворотною камерою

Xiaomi має досить незвичне уявлення про те, як приховати камеру на передній частині смартфона. Їхня нова реалізація повністю виключає розблокування за допомогою обличчя.

Виробники смартфонів різними способами намагаються втекти від виїмок на екранах пристроїв, намагаючись знайти місце для передніх камер. В даний час, мабуть, найпопулярніший варіант – зробити отвори в екранах, щоб розмістити маленьку камеру з одним або подвійним об’єктивом. Здається, що цей стиль навряд чи швидко пройде, якщо не буде прориву в розробці технології для приховування камери під шаром дисплея.

Xiaomi мабуть, сподобається використовувати таку технологію, але компанія має й інші ідеї. Остання – це справді дивна і відразу викликає багато питань.

Xiaomi патентує смартфон із поворотною камерою

Китайське патентне відомство (CNIPA, Китайське національне управління інтелектуальної власності) зареєструвало отримання заявки від Xiaomi, в якій було представлено власний спосіб позбавлення від розрізів і дірок на екрані. Вони пропонують встановити єдиний обертальний основний модуль камери, який також міг би слугувати селфі-камерою, якщо потрібно.

Це не нова ідея, оскільки вона вже присутня в серійних пристроях – наприклад, в Asus ZenFone 6. Там також обертаються лише камери, і згідно з патентом Xiaomi частина дисплея також обертається.

Насправді, важко уявити таке рішення на практиці – Xiaomi доведеться використовувати два дисплеї тут. При обертанні камери навколо вертикальної осі робочу поверхню екрану потрібно було б зменшити. Це тому, що великий модуль камери приземлиться спереду, а поточна верхня частина дисплея перейде на задню частину пристрою.

Цей тип камери практично виключає використання технології розпізнавання обличчя. Хоча, враховуючи вищезазначені недоліки, ця перешкода здається найменшою.

Особисто ми вважаємо, що цей патент просто божевільний і надзвичайно важкий у виконанні. Ми не очікуємо, що він буде використовуватися на будь-якому з майбутніх смартфонів Xiaomi. І, мабуть, для всіх буде краще, якщо китайці просто забудуть про це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.