Авто

Dyson анонсувала електрокар з запасом ходу в 960 кілометрів

Share

Британський виробник побутової техніки Dyson протягом чотирьох років працював над своїм першим автомобілем з електродвигуном, і незважаючи на попередню заяву про скасування анонса новинки, вони незабаром представить концепт-версію фірмового «зеленого» транспорту. Про це розповів засновник компанії Джеймс Дайсон – і заодно розкрив ключові технічні характеристики дебютної розробки бренду.

Проект обійшовся компанії в 600 мільйонів доларів. Новинка під кодовою назвою N526 являє собою семимісний мінівен з заявленим запасом ходу в 960 км. Такий результат, за словами розробників, став можливий завдяки фірмовій твердотільній акумуляторній батареї. За заявою виробника, рекордний показник був зафіксований «в морозну лютневу ніч» при швидкості 110 км / год з включеними обігрівачем і радіоприймачем.

Електромобіль Dyson важить 2,6 тонни і може розігнатися до 100 км / год за 4,8 секунди. Максимальна швидкість транспортного засобу становить 200 км / г. Модель N526 оснащена двома електродвигунами потужністю 200 кВт, або близько 536 к.с. Новинка висотою 1,7 м, довжиною 5 м і шириною 2 м отримала панорамний дах і зовні нагадує нову версію Range Rover. За словами Дайсона, тонкі сидіння з сегментованими подушками і підголівниками особливої ​​форми забезпечують комфортну посадку, а приладова панель «плаває перед обличчям водія, як голограма».

Прототип не буде випускатися серійно і пропонується компанією як концепт. За словами глави бренду, команда з 500 чоловік вже працює над різними іншими проектами і готова ділитися своїми ідеями, в тому технологією виготовлення твердотільних АКБ, з іншими автовиробниками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Dyson
  • Останні записи

    Чутки: середньобюджетний Huawei nova 13 Pro отримає флагманський процесор

    Huawei готується до випуску смартфонів середнього класу nova 13 Pro та 13 Ultra, і в…

    30.04.2024

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024