Tesla – перший і поки єдиний автовиробник, який продав понад 1 мільйон електромобілів

На другому місці з великим відривом - Nissan

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз чи не всі світові автовиробники або вже випускають електромобілі серійно, або збираються приступити до їх створення в найближчому майбутньому. Але поки одні тільки планують, інші не просто виробляють, а й активно продають. 

В цьому плані Tesla недосяжна поки ні для кого: сумарні продажі всіх її електромобілів за весь час існування компанії перевищили позначку в 1 мільйон штук. Для порівняння, на другому місці знаходиться Nissan з продажами більше 500 тисяч електромобілів, на третьому – китайська BYD з продажами понад 370 тисяч (або 750 тисяч, якщо включати в статистику гібриди).

Tesla виготовила мільйонний електромобіль, яким виявився Tesla Model Y, ще 10 березня поточного року, але мільйонний продаж, само собою, трапився пізніше. Ніяких точних даних немає, але за попередніми підрахунками ювілейне відвантаження відбулося в середині квітня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У структурі кумулятивних продажів Tesla лідирує пара Tesla Model 3 і Model Y – на кінець першого кварталу поточного року їх було реалізовано 524 970 штук. Сумарні продажі Model X і Model S на той же момент – 463 607 штук, Roadster першого покоління – 2 450 штук. У сумі – 991 027 автомобілів на кінець березня 2020 року. І ще понад 30 000 вже вироблених на кінець березня автомобілів чекали відвантаження своїм покупцям. Так що кордон в мільйон проданих електромобілів Tesla вже точно пройдено. На підкорення наступного мільйона може піти набагато менше часу за рахунок зростаючого попиту. Причому він росте навіть незважаючи на неприємні казуси зі складанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.