Tesla Model 3 — найбезпечніша автівка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки одні не перестають твердити, що “Tesla — все”, інші знаходять позитив і у фінансових звітах компанії (як мінімум поставки неухильно ростуть), і в іншому новинному тлі, що супроводжує автовиробника. Але ця новина, безумовно, буде сприйнята позитивно усіма: все-таки не часто авто отримують вищу оцінку “Top safety pick” від Страхового інституту дорожньої безпеки США (IIHS). По суті, якщо брати до уваги тільки електромобілі, то вищий бал за безпеку до недавнього часу був тільки у недешевого кросовера Audi E-Tron. А тепер є і у вдвічі доступнішої Tesla Model 3. І це ще раз доводить, наскільки ефективним може бути комп’ютерне моделювання систем пасивної безпеки авто.

Tesla Model 3 отримала вищу оцінку за безпеку у всіх категоріях. Експерти лише покритикували ближнє світло фар на авто, вироблених до липня 2018 року (він нормально висвітлює ліву сторону дороги, а праву — набагато гірше), і помірний ризик травмування лівої гомілки водія при лобових аваріях.

Система автоматичного екстреного гальмування Tesla також довела свою ефективність: вона допомогла уникнути зіткнення з перешкодою як на швидкості 20 км/год, так і на швидкості 40 км/год. Навіть скляний дах авто виявилося дуже міцною. Наприклад, якщо звичайна дах звичайного седана Buick LaCrosse 2010 в тестах IIHS здалася при тиску 8,877 тонни, то дах Model 3 витримувала тиск вантажу аж до 9,45 тонни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.