Труна на колесах: У США зафіксували третій випадок смертельної ДТП за участю Tesla

Черговий випадок смертельної ДТП за участю Tesla Model 3 зафіксований в США. Розслідування причин автокатастрофи зайняло трохи більше року. За підсумками перевірки було встановлено, що в момент аварії машина перебувала під керуванням автопілота.

За даними журналістів Reuters, автокатастрофа сталася 1 березня 2018 року у Флориді. Розслідування проводилося фахівцями Національної ради з транспортної безпеки. Згідно з результатами перевірки, водій Tesla Model 3 включив систему автопілота за 10 секунд до зіткнення. Крім того, він на 20 кілометрів перевищив максимально допустиму швидкість на цій ділянці дороги.

Фахівці також засумнівалися в тому, що система автопілота на автомобілях Tesla може правильно реагувати на непередбачені ситуації, що виникають під час руху транспортного засобу. Представники Tesla у відповідь лише згадали, що при правильному використанні системи автопілот безпечніше, ніж справжній водій.

Крім Національної ради з транспортної безпеки в розслідуванні також взяла участь Національна адміністрація безпеки дорожнього руху. Ця інстанція має право на заборону експлуатації певної марки автомобілів до усунення неполадок, якщо знайде для цього підстави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я