Sony стає конкурентом Uber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Японії з’явився новий сервіс таксі, аналогічний Uber. Досить несподівано ним стала компанія Sony запустила сервіс S. Ride спільно з п’ятьма місцевими таксомоторними компаніями.

Зазначимо, що в Японії заборонені сервіси таксі, які не мають власних машин, тому фраза в заголовку формально не відповідає дійсності. Єдиний шанс для Uber — це об’єднання з місцевою компанією. І хоча місцеві компанії неохоче беруть до себе в партнери іноземців, зважаючи Олімпіаду в Токіо, що  наближається, шанси Uber стали трохи вище.

В даний час додаток s.Ride працює тільки в Токіо, але сукупний парк сервісу, який обслуговуючого мегаполіс, перевищує 10 000 машин. Для порівняння: JapanTaxi, одна з найпопулярніших програм для таксі в Японії, має доступ до 60 000 машин, але це відноситься до всієї країни, а не тільки до Токіо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі S. Ride можуть оплачувати проїзд за допомогою кредитних карт або через гаманець S. Ride, який обробляє платежі, зчитуючи QR-код, вказаний на табличці заднього сидіння таксі. Sony планує розширити сервіс за рахунок додаткових функцій, включаючи прогнозування попиту і пропозиції за допомогою ШІ. Крім того, дуже ймовірно, що скоро сервіс стане доступний не тільки в Токіо, але вихід за межі Японії не планується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.