Завершилася найдовша подорож на електромобілі навколо світу

Вчора в Австралії завершилася найдовша подорож на електромобілі. Голландець Вейб Ваккер (Wiebe Wakker) вирушив зі своєї рідної країни на модифікованому електромобілі Volkswagen Golf 15 березня 2016 року.

У підсумку, проїхавши 33 країни і майже 95 000 км, він завершив свій шлях в Сіднеї. За всю подорож ентузіаст витратив на зарядку свого авто лише 300 доларів (8 тис. грн.), причому більшу частину вже в австралійській глибинці. Було підраховано, що звичайному автомобілю Golf з ДВС знадобилося б близько 6800 літрів палива, які обійшлися б приблизно в 4550 доларів (121,5 тис. грн.).

Правда, варто відзначити, що подорож не тільки фінансувалося за рахунок пожертвувань спонсорів і звичайних людей — в дорозі Ваккеру часом допомагали з організацією зарядки і іншими питаннями. У будь-якому випадку, досягнення це не применшує.

Крім того, автомобіль мандрівника без підзарядки міг проїхати всього близько 200 км, що, звичайно, ускладнювало подорож, адже буквально кожні кілька годин потрібно було заряджати машину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.