Представлений концептуальний електромобіль Nissan IMQ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На Женевському автосалоні компанія Nissan представила концептуальний електромобіль IMQ. У ньому втілені передові технології і дизайн, який японський виробник планує використовувати в наступному поколінні кросоверів.

Як стверджується, в IMQ “Японська спадщина поєднується з технологією, орієнтованої на людину”. Силова установка IMQ є розвитком нинішньої технології e-POWER, яка використовується в самих продаваних у Японії моделях Nissan Note і Serena. Машина має повний привід з декількома двигунами, включаючи бензиновий двигун об’ємом 1,5 л с, турбонаддувом, і роздільне управління обертанням кожного колеса з 22-дюймовою шиною. Електродвигуни забезпечують миттєвий початок руху і лінійне прискорення. Загальна потужність дорівнює 250 кВт, крутний момент — 700 Нм.

У IMQ встановлений прототип системи допомоги водієві Nissan ProPILOT, яка володіє розширеними можливостями по частині самоврядного руху.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Приладова панель являє собою екран з графічним інтерфейсом користувача. Допоміжний екран служить для взаємодії з віртуальним персональним помічником.

У IMQ реалізована концепція Nissan Invisible-to-Visible (I2V) — тривимірний інтерфейс, в якому реальний світ доповнено віртуальним, що дозволяє водієві і пасажирам бачити те, що в іншому випадку було б невидимим, тобто в наочній формі отримувати додаткову інформацію про оточенні. Наприклад, I2V допомагає водієві “заглянути за кут”, візуалізувати відомості про пробки і знаходити альтернативні маршрути. Водії навіть можуть насолоджуватися компанією віртуального пасажира у вигляді тривимірного аватара доповненої реальності всередині автомобіля.

Система ProPILOT включає безліч датчиків, радарів і камер, розташованих по всьому автомобілю, які допомагають отримувати і інтерпретувати інформацію про дорожню обстановку.

Довжина концепту дорівнює 4558 мм, висота — 1560 мм, ширина — 1940 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.