Першим автомобілем з ОС Android Automotive стане Polestar 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в травні позаминулого року стало відомо, що компанії Volvo і Audi вирішили використати для своїх майбутніх інформаційно-розважальних автомобільних систем повноцінну ОС Android.

І ось, через півтора року, з’явилися подробиці про перший автомобіль Volvo з такою операційною системою, яка тепер називається Android Automotive. Цим автомобілем буде Polestar 2-електричний чотирьохдверний фастбек, як називають його в компанії.

Подробиць про машину поки немає, їх повинні розкрити в найближчі тижні, але машина повинна отримати силову установку потужністю близько 400 к.с. і запас ходу приблизно в 480 км.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справедливості заради варто відзначити, що Polestar зараз являє собою формально окрему компанію, хоча ще в 2017 році це було тюнінг-ательє Volvo. Однак з Volvo у новоспеченої компанії, природно, дуже тісний зв’язок.

Повертаючись до Android Automotive, Polestar називає її Google Android HMI. Про реалізацію системи безпосередньо в Polestar 2 майже нічого невідомо, хоча система точно отримає підтримку Google Assistant. Також навряд чи варто сумніватися, що Android Automotive буде підтримувати основні сервіси Google. А ось питання зовнішнього вигляду і оболонок залишається відкритим. Швидше за все, Google дозволить автовиробникам експериментувати в цьому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.