Літак японських авіаліній розвалився на частини під час польоту

Міністерство транспорту Японії в п’ятницю початок проведення розслідування інциденту, в результаті якого літак компанії Japan Airlines з несправним двигуном розпався на частини.



Проблема виникла в четвер незабаром після того, як літак вилетів з аеропорту Кумамото в Токіо. Він здійснив екстрену аварійну посадку, повідомляє  Власкор.

Уряд класифікував цю справу як «серйозний інцидент».

За словами влади, під час зльоту відмовила одна з турбін, але це точно сталося не через птахів.

«Я доручив Japan Airlines не чекати результатів розслідування міністерства, а продовжити розслідування справи самостійно і вжити необхідних заходів», – сказав міністр транспорту Кейічі Ісіі на прес-конференції в п’ятницю.

За словами місцевої поліції, постраждала будівля місцевої клініки Машіко, а також кілька автомобілів.

Новинне агентство Кіодо повідомило, що в радіусі декількох десятків метрів від клініки було виявлено щонайменше 10 частин літака, довжиною близько 5 см.

Представники Japan Airlines зустрілися з директором клініки Масаакі Ямамото в п’ятницю, щоб принести вибачення і обговорити компенсацію.

За даними Japan Airlines, Boeing 767-300, який перевозив 209 пасажирів і вісім членів екіпажу, повернувся в аеропорт через аномальні вібрацій і підвищення температури вихлопних газів в лівому двигуні, приблизно через три хвилини після зльоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.