Експерти назвали ТОП 7 способів економії палива автомобіля

Водії використовують популярні способи, які дозволяють економити палива автомобіля. Експерти назвали ТОП 7 найбільш ефективних з них, які дозволяють при практично порожньому баку доїхати до АЗС.

Першою порадою є відключити зайві споживачі енергії. Йдеться до кондиціонер, обігрівач, системи клімат-контролю і деяких освітлювальних приладах.

Далі слід необхідність змінити манеру керування автомобілем, потрібно правильно звертатися з педаллю газу і гальма. Натискати на акселератор треба вкрай обережно, підтримуючи невисокі обороти двигуна, не вище 2000 об / хв.

Далі називають «розумну» роботу з трансмісією. Потрібно постійно активувати підвищену передачу, щоб підтримувати низькі обороти мотора.

Четвертою порадою є необхідність не глушити двигун на зупинках, мова йде про світлофори і пробках, а також про випадки, коли машина стоїть понад хвилини.

Необхідно збільшити тиск в шинах до 2,6 бар, що забезпечить економію палива, так як опір коченню зміниться.

Слідом називають необхідність оптимізувати аеродинаміку. При наявності на даху знімного багажника з поклажею потрібно прибрати останню і заховати її в багажне відділення або покласти в салон.

Далі йде екзотичний спосіб – потрібно долити в паливний бак кілька літрів води. Рідина має велику щільність, ніж пальне, таким чином в паливопровід надійде саме бензин або солярка, а не вода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.