Автоексперт назвав головні ознаки швидкої заміни шин на автомобілі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороші автомобільні шини – одне з основних умов безпечної експлуатації транспортного засобу. Тому дуже важливо їх вчасно замінити на нові, не чекаючи сильного зносу. Автоексперт розповів виданню iReactor про ознаки, які говорять про необхідність швидкої заміни гуми в машині.

Водіям, які не знають, коли слід міняти автомобільні покришки, можуть допомогти кілька простих порад. Перш за все варто відзначити, що багато сучасних виробники роблять на шинах спеціальні індикатор зносу, наприклад, розташовані в центральних канавках.

Якщо основна частина шини стирається до цього рівня – пора міняти на нову. Також деякі виробники прокладають кольоровий шар – коли шина стирається сильно, його стає видно. Це є сигналом для зміни покришки.

Крім спостережень за висотою протектора, необхідно стежити і за рівномірністю зносу. Нерідкі випадки, коли шина в одному місці стирається більше – в цьому випадку потрібно перевірити схід / розвал автомобіля.

Заминання, слабкі ділянки, тріщини і порізи на поверхні шини – теж ознаки того, що пора йти в магазин за новою гумою. Перевірити зношену покришку можна і на шиномонтажі до того, як колесо виявиться спущеним в самий невідповідний момент. Дуже часто зношені шини не витримують більше навантаження і лопаються на різких поворотах. Особливо ретельно потрібно стежити за зносом низькопрофільних шин.

На завершення автоексперт додав, що зазвичай комплект покришок не витримує більше шести сезонів, після закінчення цього часу його краще замінити. Неналежне зберігання та агресивний стиль їзди можуть скоротити термін служби покришки. Необхідно міняти колеса хоча б на провідній осі, причому завжди попарно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.