Блогер перевірив, чи є сенс заряджати електромобіль Tesla від сонячних батарей на ходу

Блогер перевірив, чи є сенс заряджати електромобіль Tesla від сонячних батарей
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Електромобіль Tesla Model 3 – найдоступніший за ціною седан в лінійці компанії Ілона Маска. Його автономність досягає від 380 км до 600 км, що для багатьох може здатися не таким вражаючим результатом. І саме з цієї причини YouTube-блогер під ніком ItsYeBoi перевірив, чи є сенс заряджати електромобіль Tesla від сонячних батарей на ходу.

Так, для перевірки він купив причіп, на якому була встановлена сонячна батарея та інвертор, здатний “віддавати” електрику в акумулятор автомобіля.

І хоч на перший погляд здавалося, що подібна конструкція зможе дозволити блогеру помітно збільшити дистанцію, яку проїжджає його автомобіль, на справі ж виросла маса Tesla Model 3, а також помітно погіршилася аеродинаміка, яка повністю нівелювала потенційну вигоду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього не варто забувати, що потужність сонячних панелей складає близько 800 Вт, а це значить, що навіть в ідеальних умовах на зарядку автомобіля від 0 до 100% буде потрібно близько 80 годин. Якщо ж сонце буде світити в середньому по 10 годин на день, то процес зарядки і зовсім розтягнеться аж на тиждень.

Крім усього перерахованого вище не варто забувати, що “рідна” прошивка електрокара не дозволяє їхати і заряджатися пристрою одночасно, у зв’язку з чим його треба “зламувати”, що також буде коштувати якихось грошей. За підсумком, порахувавши всі “за” і “проти”, можна прийти до висновку, що подібний апгрейд Tesla Model 3 явно не вартує ні своїх грошей, ні витраченого на процес часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.