Коли треба чистити роз’єм Lightning на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з найбільш частих поломок на iPhone пов’язана з виходом з ладу роз’єму Lightning. Як зрозуміти, що настала пора чистити роз’єм і як виконати чистку правильно? Розповіли в цій статті.

Як зрозуміти, що пора чистити роз’єм Lightning

Роз’єм Lightning найкраще чистити регулярно, не доводячи його до критичного стану. Однак якщо ви не належите до числа користувачів, які надмірно піклуються про своїх гаджети, то певний сигнал до чищення все ж існує.

Конектор кабелю Lightning (оригінальний або сертифікований Apple) повинен вставлятися в роз’єм Lightning з невеликим клацанням. Якщо цього не відбувається, нехай і зарядка успішно починається, то значить роз’єм обов’язково варто почистити. В іншому випадку може бути пізно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно чистити роз’єм Lightning

Всупереч частій думці, пошкодити контакти в роз’ємі Lightning – завдання не з легких. Це не означає, що в роз’єм можна щосили шкребти голкою або скріпкою. Але надмірно переживати за збереження контактів в роз’ємі не варто – вони витримають чистку тією ж голкою, якщо діяти акуратно.

Очищати роз’єм Lightning слід вузьким предметом, яким вийде вільно рухати в роз’ємі. Це необхідно для того, щоб не забити наявний в роз’ємі бруд (а його може бути дійсно багато) глибше.

Також відзначимо, що контакти в роз’ємі Lightning знаходиться в нижній частині. Пам’ятайте про це, якщо ви турбуєтеся про збереження роз’єму. В такому випадку очищуйте акуратно, щоб не зачіпати нижню частину роз’єму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.