Статті

Як сучасні смартфони захищають очі від короткозорості

Share
Час читання: 2 хв.

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя. У цьому постійне їх використання негативно б’є по органах зору людини. Це розуміють і виробники гаджетів, вживаючи різні способи нівелювання цього негативного ефекту.

Що ще відомо

Відмінним прикладом такої технології є AI Defocus Display. Дана розробка бренду Honor має з’явитися на новинці компанії – складному смартфоні Magic V3. Одна повинна знижувати навантаження на очі, запобігаючи короткозорості користувача.

Працює AI Defocus Display як розумні окуляри, вбудовані безпосередньо в дисплей смартфона. Технологія дозволяє непомітно змінювати картинку на екрані, через що органи зору напружуються менше, ніж звичайно.

Згідно зі статистикою, проблема короткозорості при повсюдному та постійному використанні гаджетів стала надзвичайно актуальною. Фахівці вважають, що тією чи іншою мірою цією недугою страждатиме близько п’яти мільйонів людей вже до 2050 року. При цьому в Азії короткозорими вже є близько 80% молодих людей.

Розробка інженерів компанії Honor дозволяє контролювати короткозорість. Коригувати або покращити зір користувача новий смартфон не допоможе, але відстрочити негативні наслідки для очей йому під силу. Згідно з дослідженнями AI Defocus Display знижує ризики короткозорості при тривалому використанні дисплея приблизно на 13%, що вражає. Крім того, цей ефект може бути довгостроковим, що особливо актуально для дітей та підлітків.

Для максимально ефективної роботи AI Defocus Display потрібно, щоб технологію підтримував як інтерфейс пристрою, так і програми, що запускаються. З цієї причини в експерименті Huawei беруть активну участь компанії Amazon та Google. Тому можна припустити, що, як мінімум, YouTube і Kindle будуть підтримувати AI Defocus Display.

Про те, як на практиці працюватиме технологія, що розглядається, зараз можна лише ворожити. Нам залишається лише сподіватися, що це не останній винахід виробників гаджетів, спрямований на захист органів зору користувачів.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi анонсувала потужні смартфони з новим Snapdragon 8 Elite

    Xiaomi з нетерпінням очікує запуску своєї нової серії смартфонів під назвою Xiaomi 15. Компанія вже…

    22.10.2024

    Смартфони на базі Snapdragon 8 Elite отримають підтримку оновлень протягом 8 років

    Віце-президент та генеральний директор з виробництва мобільних пристроїв компанії Кріс Патрік повідомив на саміті Snapdragon,…

    22.10.2024

    Фронтальна камера iPhone 16 Pro Max зайняла перше місце в рейтингу DxOMark

    Найновіший iPhone 16 Pro Max не зміг стати лідером у рейтингу основних камер флагманських смартфонів…

    22.10.2024

    Xiaomi планує випустити перший смартфон Poco Ultra

    Суббренд Xiaomi, Poco, збирається шокувати фанатів незвичайним вчинком. Компанія готується до випуску першого в історії…

    22.10.2024

    Тім Кук поділився планами Apple щодо Vision Pro та Apple Intelligence

    Тім Кук, генеральний директор Apple, в інтерв'ю з Беном Коеном з Wall Street Journal поділився…

    22.10.2024

    Ноутбук HP Pavilion 16: ідеальний вибір для навчання, роботи та розваг

    Компанія HP анонсувала новий ноутбук HP Pavilion 16, орієнтований на користувачів, які шукають поєднання надійності,…

    22.10.2024