Як сучасні смартфони захищають очі від короткозорості

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя. У цьому постійне їх використання негативно б’є по органах зору людини. Це розуміють і виробники гаджетів, вживаючи різні способи нівелювання цього негативного ефекту.

Реклама

Що ще відомо

Відмінним прикладом такої технології є AI Defocus Display. Дана розробка бренду Honor має з’явитися на новинці компанії – складному смартфоні Magic V3. Одна повинна знижувати навантаження на очі, запобігаючи короткозорості користувача.

Працює AI Defocus Display як розумні окуляри, вбудовані безпосередньо в дисплей смартфона. Технологія дозволяє непомітно змінювати картинку на екрані, через що органи зору напружуються менше, ніж звичайно.

Згідно зі статистикою, проблема короткозорості при повсюдному та постійному використанні гаджетів стала надзвичайно актуальною. Фахівці вважають, що тією чи іншою мірою цією недугою страждатиме близько п’яти мільйонів людей вже до 2050 року. При цьому в Азії короткозорими вже є близько 80% молодих людей.

Розробка інженерів компанії Honor дозволяє контролювати короткозорість. Коригувати або покращити зір користувача новий смартфон не допоможе, але відстрочити негативні наслідки для очей йому під силу. Згідно з дослідженнями AI Defocus Display знижує ризики короткозорості при тривалому використанні дисплея приблизно на 13%, що вражає. Крім того, цей ефект може бути довгостроковим, що особливо актуально для дітей та підлітків.

Для максимально ефективної роботи AI Defocus Display потрібно, щоб технологію підтримував як інтерфейс пристрою, так і програми, що запускаються. З цієї причини в експерименті Huawei беруть активну участь компанії Amazon та Google. Тому можна припустити, що, як мінімум, YouTube і Kindle будуть підтримувати AI Defocus Display.

Про те, як на практиці працюватиме технологія, що розглядається, зараз можна лише ворожити. Нам залишається лише сподіватися, що це не останній винахід виробників гаджетів, спрямований на захист органів зору користувачів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ