Статті

Експерт назвав два ключові правила для порятунку смартфона після потрапляння у воду

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо телефон впав у воду, спочатку необхідно дістати його звідти якнайшвидше. При цьому пристрій не можна заряджати відразу після виймання – це може призвести до необоротних пошкоджень.

«Насамперед важливо осушити телефон за допомогою м’якої безворсової тканини або сухої серветки, не забуваючи про роз’єми та порти. Після <…> можна витягти лоток для сім-картки. Не використовуйте стиснене повітря або миючі засоби, навіть якщо <…> залишилися забрудненими. Якщо телефон підключено до іншого пристрою дротом, від’єднайте його. Не намагайтеся заряджати телефон, це може призвести до його пошкодження», — розповів експерт.

Другий етап – перевірити ступінь водозахисту телефону, ця інформація є в Мережі, і вона дозволить зрозуміти, наскільки високою є ймовірність того, що гаджет отримав серйозні пошкодження. Наприклад, пристрої з типом IP67 можуть пережити нетривале занурення, а при IP68 з телефоном можна без побоювань занурюватися на глибину півтора метри на півгодини.

Перед тим як діставати із пристрою сім-карту, потрібно переконатися, що на ньому немає пилу та вологи. Деякі аксесуари забезпечені для цього спеціальним індикатором контакту з рідиною. Сушити пристрій феном або іншими пристроями, що створюють швидкий потік повітря, не варто: є ризик загубити залізо телефону. Найкраще залишити «утопленика» сушитися самого по собі у прохолодному та сухому місці.

Після завершення всіх вищезгаданих процедур мобільний потрібно залишити на рівній поверхні в теплому приміщенні. Перед включенням варто почекати близько п’яти годин, зазвичай цього достатньо для випаровування вологи. Якщо телефон все одно не вмикається, його потрібно нести до сервісного центру. Розбирати пристрій самостійно, не володіючи потрібними інструментами та вміннями, не потрібно – швидше за все, так ви зробите лише гірше.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    OnePlus випустила бездротову зарядку з вентилятором

    OnePlus представила бездротову зарядку у стилі MagSafe, але з вентилятором. Компанія OnePlus анонсувала новий пристрій…

    21.10.2024

    IT-експерт розповів, як зарядити смартфон лише за 20 хвилин

    Не можу не поділитися крутим лайфхаком, як зарядити свій смартфон всього за 20 хвилин! Це…

    20.10.2024

    Стартова ціна iPhone 17 Air може скласти $1300

    Продаж iPhone 16 йде повним ходом, але увагу шанувальників Apple вже привернули чутки про майбутню…

    20.10.2024

    Apple планує скоротити відставання у розробці ШІ до 2025 року

    Мені здається, що зараз Apple трохи програє своїм конкурентам у темі штучного інтелекту, який вони…

    20.10.2024

    Захисне скло для Samsung Galaxy S25 і S25 Ultra підтверджує ультратонкі рамки дисплеїв нових флагманів

    Нещодавно Ice Universe виклав фото захисних стекол для Samsung Galaxy S25 і S25 Ultra на…

    20.10.2024

    Топ-10 функцій iPhone 16 Pro та 16 Pro Max, яких немає в інших версіях iPhone

    Давайте поговоримо про нові iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max. Вони просто неймовірні,…

    20.10.2024