Експерти розвіяли головні міфи про ноутбуки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Експерт зазначає, що насамперед необхідно сформулювати мету, для чого ви хочете купити ноутбук: для ігор, роботи чи просто як стильний аксесуар. Чітке позначення потреб та завдань допоможе вибрати відповідний гаджет.

Реклама

Що ще відомо

Багато хто вважає, що ігрові ноутбуки призначені виключно для ігор і їх купують лише геймери. Насправді, це неправильне твердження. У порівнянні із звичайними ігрові ноутбуки оснащені високопродуктивними процесорами, великим обсягом оперативної пам’яті та потужними графічними картами. Також у них більше портів та роз’ємів, до яких можна підключати додаткові монітори, миші, клавіатури та планшети для малювання.

Не менш популярним є міф про те, що ігровий ноутбук здатний замінити повноцінний комп’ютер. Незважаючи на свою потужність і переваги перед звичайними ноутбуками, ці пристрої все ж таки не можуть тягатися зі стаціонарними комп’ютерами. Виною тому невеликий корпус та обмежені ресурси охолодження та живлення.

Вважається, що ноутбуку потрібна миша, а тачпад – це лише запасний варіант. Однак, наприклад, ультрабуки оснащені високоточною сенсорною панеллю. На ній можна використовувати хоч чотири пальці і без проблем відмовитись від використання миші.

Багатьом здається, що головне батареї пристрою – ємність. Це негаразд. Немає сенсу вибирати ноутбук за ємністю акумулятора. Набагато важливішим є те, наскільки оптимізована система в цілому і скільки електроенергії вона споживає.

Крім того, багато хто впевнений, що невеликий обсяг пам’яті цілком придатний для повсякденних завдань на кшталт стандартних офісних програм та веб-серфінгу. Але сучасні системи вимагають більше ресурсів, до того ж їм потрібний підвищений обсяг пам’яті, щоб працювати швидко та коректно. Фахівці рекомендують вибирати щонайменше 8 гігабайт. Чим складніше завдання, тим більше пам’яті має бути. І краще перед покупкою уточнити у продавця, як встановлено пам’ять – одним модулем або двома рівними частинами, тобто у двоканальному режимі. Це важливо, якщо пристрій не має дискретної відеокарти.

Мабуть, міф про те, що ноутбук може замінити повноцінний комп’ютер, найпоширеніший. Так, він мобільний, зручний, підходить для багатьох повсякденних завдань, проте не може замінити стаціонарний комп’ютер. Наприклад, професіоналам у сфері графіки, дизайну та моделювання потрібен потужний системний блок та великий монітор.

Чим потужніший ноутбук, тим він важчий – ще один міф. Нові розробки допомагають створювати легку техніку незалежно від її потужності. Так, сучасні ігрові ноутбуки важать у середньому 1,5-2 кг.

Ще покупці часто недбало ставляться до вибору накопичувача пам’яті в системі. Для операційної системи та роботи ноутбука в цілому SSD-накопичувач підходить більше, ніж HDD, тому що у нього вища швидкість читання та запису. SSD-накопичувач забезпечує швидше завантаження операційної системи, програм та файлів, а також швидший відгук на дії користувача. Але варто враховувати, що SSD-диски зазвичай дорожчі, ніж HDD.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ