Статті

Які пристрої повинні завжди залишатися підключеними до електромережі

Share
Час читання: < 1 хв.

Напевно, багато хто чув про небезпеку залишати підключеними до розетки гірлянди чи електрочайники. Однак існують пристрої, які не рекомендується вимикати з мережі. Про три пристрої, які варто залишити підключеними, читайте у нашому матеріалі.

Не вся техніка добре переносить часті відключення. Хоча це може допомогти зекономити електроенергію, деякі пристрої варто залишати увімкненими для їх правильної роботи та довговічності. Якщо ви думаєте, що відключаючи їх, підвищуєте безпеку, це не зовсім так — постійні вимкнення можуть призвести до пошкоджень і додаткових витрат.

Wi-Fi роутер

Вимикати роутер на ніч корисно лише у випадку, якщо до нього не підключені важливі пристрої, такі як домашній телефон або елементи “розумного будинку”. Часті вимкнення можуть спричинити проблеми з повторним підключенням до мережі. До того ж, відключення інтернету вночі може створити незручності для тих, хто активно користується гаджетами в цей час. Та й вартість електроенергії вночі зазвичай нижча.

Струменевий принтер

Часті відключення струменевих принтерів також небажані. При кожному увімкненні пристрою проводиться очищення друкуючої головки, що призводить до зайвої витрати чорнила. Якщо ви відключаєте принтер лише через побоювання перегоряння, це може більше нашкодити самому пристрою.

OLED-телевізор

OLED-телевізори є одними з найбільш вразливих до частих відключень. Пікселі на таких екранах автоматично оновлюються у фоновому режимі, і переривання цього процесу може негативно вплинути на якість зображення. Перед тим, як повністю вимикати телевізор, варто дізнатися у виробника, чи доцільно це, або краще використовувати режим очікування.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    З’явилися дані щодо покращень екрану в iPhone 17 та iPhone 17 Slim

    Минуло лише кілька тижнів з моменту анонсу нової лінійки смартфонів Apple iPhone 16, а в…

    22.09.2024

    Стали відомі деталі про швидкість зарядки Galaxy S25 і Galaxy S25+

    Очікується, що Samsung Galaxy S25 і Galaxy S25+ будуть представлені в січні, і наразі вони…

    22.09.2024

    Apple почала продаж відремонтованих AirPods Pro 2 з USB-C, проте їх покупка може бути ризикованою

    Apple почала продаж сертифікованих відновлених AirPods Pro 2 з USB-C у своєму магазині, але це…

    22.09.2024

    Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція

    Мобільний акумулятор може деформуватися з різних причин, таких як неправильне використання, виробничий дефект, удари або…

    21.09.2024

    5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

    Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери…

    21.09.2024

    Samsung ненароком розкрила дату випуску Galaxy S24 FE та Galaxy Tab S10

    Жоден інсайдер не надає більше інформації про майбутні новинки Samsung, ніж сама компанія. Сьогодні підрозділ…

    21.09.2024