Статті

5 небезпечних об’єктів, поруч з якими ваш смартфон може постраждати

Share
Час читання: < 1 хв.

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя: ми носимо їх у кишенях, сумках, кладемо поруч з ліжком або на робочому столі. Однак, важливо знати, що розташування вашого мобільного гаджета має значення, особливо коли поруч є певні предмети. Експерти визначили п’ять речей, які можуть негативно вплинути на ваш смартфон або навпаки – на їх функціонування. Ось ці предмети та пояснення, чому вони небезпечні:

Металеві та гострі предмети. Коли ви кладе смартфон у кишеню чи сумку, переконайтеся, що поруч немає ключів, монет, шпильок або інших металевих предметів. Вони можуть подряпати екран або корпус вашого пристрою.

Магніти. Йдеться не лише про звичайні магніти, а й про будь-які предмети, що містять магніти, такі як навушники. Магніти можуть вплинути на роботу вашого телефона та пошкодити його внутрішні компоненти.

Кредитні картки. Тримайте картки подалі від смартфона, оскільки магнітні смуги на картках можуть зазнати впливу від електроніки і в результаті розмагнітитися, що призведе до їх неактивності.

Рідини. Будьте обережні з водою, парфумами чи іншими рідинами, які можуть пролитися і потрапити у роз’єми телефону. Навіть смартфони з водонепроникними властивостями не слід піддавати волозі, оскільки це може викликати окислення внутрішніх компонентів.

Теплові джерела. Не кладіть смартфон поруч з батареями або іншими предметами, що виділяють тепло. Високі температури негативно впливають на акумулятор, що може зменшити його термін служби та швидкість заряджання.

Також варто уникати залишати смартфон під прямим сонячним промінням, оскільки висока температура може завдати шкоди пристрою.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Новий рекорд Wi-Fi: Morse Micro передала дані на майже 16 км за допомогою HaLow

    Бездротові мережі Wi-Fi зазвичай охоплюють невеликі відстані і призначені переважно для використання всередині приміщень. Однак…

    15.09.2024

    WhatsApp додає нову можливість: Передача прав власності на спільноти

    WhatsApp активно тестує нові функції, і одна з них вже доступна для деяких користувачів бета-версії.…

    15.09.2024

    Штучний інтелект тепер може передбачити землетруси за кілька місяців наперед

    Співробітники Геофізичного інституту Аляскінського університету у Фербенксі виявили, що штучний інтелект може ефективно прогнозувати землетруси…

    15.09.2024

    Samsung зменшила вагу Galaxy S25 Ultra, прибравши товсту металеву рамку

    Інсайдер Ice Universe продовжує ділитися деталями про майбутній флагман Galaxy S25 Ultra. Цього разу він…

    15.09.2024

    iPhone 16 vs. iPhone 16 Pro: Головні відмінності між стандартними і Pro моделями

    Розбираємось, чим відрізняються моделі iPhone 16 та яку краще обрати. Розміри, вага, дизайн і кольори…

    15.09.2024

    Замінити акумулятор iPhone 16 Pro стало дорожче: Apple збільшила вартість на 20%

    Компанія Apple підвищила вартість заміни акумулятора для моделей iPhone 16 Pro, як зазначено на офіційній…

    15.09.2024