Головні недоліки та мінуси Telegram

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Незважаючи на те, що Telegram часто позиціонується як сучасний конкурент WhatsApp, у нього також є свої недоліки. Ось основні мінуси, на які часто скаржаться користувачі.

Реклама

Відсутність належної технічної підтримки

В Telegram складно зв’язатися з представником підтримки. У самому додатку користувачам пропонується ознайомитися з поширеними запитаннями або написати волонтерам, які відповідають рідко і не є офіційними працівниками. У разі серйозних проблем (наприклад, якщо акаунт помилково заблоковано), є можливість написати на електронну пошту, але часто відповіді не надходять або користувачам доводиться писати англійською мовою на кілька адрес.

Сповіщення про дії користувачів

Telegram сповіщає, коли хтось зі списку контактів зареєструвався в месенджері, що може дратувати як відправника, так і одержувача цих повідомлень. Також при зміні номера телефону всі контакти дізнаються про це, що не завжди бажано для користувача.

Можливість видалення повідомлень співрозмовником

Деяким користувачам не подобається функція видалення повідомлень співрозмовником для обох учасників чату. Це може стати проблемою в робочих чатах, коли важливі повідомлення або документи можуть бути видалені.

Незнайомі контакти у чатах та історіях

Іноді в чатах та сторіс можуть з’являтися незнайомі люди через синхронізацію з різними джерелами контактів. Це може траплятися, наприклад, якщо хтось увійшов у свій Google-акаунт або використовував іншу SIM-карту на вашому пристрої.

Перевантажений інтерфейс

Telegram, який колись був простим і лаконічним месенджером, зараз має безліч функцій, таких як боти, історії, реклама та Premium-стікери, що може ускладнювати навігацію і відштовхувати користувачів.

Велику кількість платних функцій

З введенням Premium-підписки зросла кількість платних функцій, які в інших месенджерах є безкоштовними, зокрема розшифрування голосових повідомлень, публікація історій та висока швидкість завантаження. Крім того, підписники Premium можуть обходити деякі обмеження конфіденційності.

Відсутність модерації

Telegram не має ефективної модерації, через що користувачі стикаються з небажаними рекламними повідомленнями, шахрайськими схемами та спамом у коментарях. Скарги на такі випадки рідко призводять до результатів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ