Як знизити ризик стати жертвою телефонного шахрая

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти з кібербезпеки провели дослідження, яке показало, що клієнти банків і операторів зв’язку, які користуються сервісами для визначення шахрайських дзвінків, значно рідше стають жертвами обману.

Реклама

Експерт зазначив, що багато великих операторів зв’язку та банків впровадили для своїх клієнтів сервіси, які допомагають виявляти шахрайські дзвінки. Результати дослідження показують, що люди, які користуються такими сервісами, в 15 разів рідше потрапляють на гачок телефонних шахраїв порівняно з тими, хто не використовує їх.

Ефективність таких сервісів залежить від того, наскільки актуальною є інформація про шахрайські номери в базі даних. Наприклад, ці бази містять мільйони записів, які постійно оновлюються онлайн.

Принцип роботи наступний: коли користувач, який встановив відповідний сервіс, отримує дзвінок з номера, занесеного до бази як шахрайський, на екрані пристрою з’являється попередження або дзвінок блокується.

Практика показує, що таке попередження зазвичай достатньо, щоб користувач зрозумів, що йому дзвонить шахрай, і не відповідав на дзвінок. Це унеможливлює навіть потенційне психологічне впливання на жертву через методи соціальної інженерії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ