Названо найчастіші помилки при зарядці, які вбивають смартфони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Щоденне неправильне заряджання смартфона може значно скоротити його термін служби. Наш редактор і експерт зі смартфонів, Михайло Митник, розповів про найбільш поширені помилки при заряджанні гаджетів і як їх уникнути.

Реклама

Заряджання до 100%

Одна з найбільших помилок — завжди заряджати телефон до 100%. «Сучасні акумулятори розраховані на певну кількість циклів заряджання. Щоб продовжити їхній термін служби, краще не заряджати батарею до максимального рівня. Краще підтримувати заряд у межах від 20% до 80%, а повну зарядку робити лише один раз на місяць», — пояснив експерт.

Повна розрядка батареї

Інша поширена помилка — повна розрядка акумулятора. «Раніше було рекомендовано розряджати акумулятор до нуля, але це стосується лише нікелевих батарей. Літієві акумулятори, які використовуються в сучасних телефонах, краще не розряджати до кінця», — додав Михайло.

Нічне заряджання

Заряджання телефону на ніч також може шкодити батареї. Це може призвести до перезарядження, а також ускладнити моніторинг перегрівання пристрою.

Заряджання під час використання

Не рекомендується заряджати телефон, поки ви ним користуєтеся, оскільки це створює додаткове навантаження на акумулятор. «Якщо вам потрібно відповісти на дзвінок, відключіть телефон від зарядки, а потім продовжте заряджання», — порадив фахівець.

Перезаряджання

Часте заряджання вашого гаджета може скоротити термін служби батареї. Заряджайте акумулятор лише тоді, коли рівень заряду падає нижче 20%, але все ще перевищує 5%.

Утеплення від чохла

Тепло є одним з головних ворогів акумуляторів. Заряджання телефону в чохлі може утримувати тепло, що призводить до перегрівання. «Перед зарядкою знімайте чохол, щоб батарея могла охолоджуватися», — підкреслив експерт.

Використання сумісних зарядних пристроїв

Не варто використовувати зарядні пристрої та кабелі, які не відповідають специфікаціям вашого телефону. Неправильний зарядний пристрій може призвести до перегрівання або дуже повільної зарядки. Найкраще використовувати оригінальний зарядний пристрій, який постачається разом із телефоном.

Заряджання від ноутбука

Заряджання смартфона від ноутбука може бути повільнішим і не активує функцію швидкої зарядки. «Найкраще заряджати телефон від розетки або портативного акумулятора з оригінальним кабелем», — підсумував експерт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ