Статті

Як денний сон та відмова від смартфона впливають на здоров’я

Share
Час читання: < 1 хв.

Декілька корисних звичок допоможуть тренувати мозок і підтримувати його здоровий стан. Про це розповіли вчені з Канади. За їх словами, значну роль у цьому процесі відіграє відмова від смартфона.

Фахівці зазначають, що люди все більше покладаються на інтернет, а не на роботу власного мозку. Останнім часом ситуацію погіршили нейромережі. Смартфони можуть залишатися в нормальному стані в середньому до десяти років, тоді як людський мозок здатен функціонувати протягом століття за умови правильного догляду.

Одним із способів догляду за мозком є зменшення використання смартфонів і розвиток власної пам’яті. Вчені рекомендують скоротити час, проведений за девайсами, і не надто часто звертатися до інтернету за відповідями на будь-які питання. Наприклад, під час відпустки з батьками на Кубі, діти навіть за тиждень не змогли назвати столицю країни Гавану без допомоги інтернету.

Втім, навіть смартфони можна використовувати на благо. Наприклад, на них можна завантажити спеціальні додатки або ігри з вправами для розвитку мозку та пам’яті. Щоденна практика може дати добрі результати та знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань. Інший важливий фактор — здоровий сон. Щоб допомогти організму, корисно періодично спати вдень протягом короткого часу. Позитивний вплив також має перехід на здорову дієту та скорочення споживання алкоголю або повна відмова від нього.

Недавнє опитування показало, що більшість росіян вважають себе залежними від цифрових сервісів, найчастіше це месенджери, соціальні мережі, сервіси доставки та маркетплейси. Але є і позитивний аспект: майже кожен п’ятий респондент зазначив, що потребує спеціальних платформ для навчання.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024

    HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця

    Huawei, здається, нарешті готується відмовитися від статусу бета-версії для своєї операційної системи HarmonyOS. Як підтвердила…

    16.09.2024