Як денний сон та відмова від смартфона впливають на здоров’я

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Декілька корисних звичок допоможуть тренувати мозок і підтримувати його здоровий стан. Про це розповіли вчені з Канади. За їх словами, значну роль у цьому процесі відіграє відмова від смартфона.

Реклама

Фахівці зазначають, що люди все більше покладаються на інтернет, а не на роботу власного мозку. Останнім часом ситуацію погіршили нейромережі. Смартфони можуть залишатися в нормальному стані в середньому до десяти років, тоді як людський мозок здатен функціонувати протягом століття за умови правильного догляду.

Одним із способів догляду за мозком є зменшення використання смартфонів і розвиток власної пам’яті. Вчені рекомендують скоротити час, проведений за девайсами, і не надто часто звертатися до інтернету за відповідями на будь-які питання. Наприклад, під час відпустки з батьками на Кубі, діти навіть за тиждень не змогли назвати столицю країни Гавану без допомоги інтернету.

Реклама

Втім, навіть смартфони можна використовувати на благо. Наприклад, на них можна завантажити спеціальні додатки або ігри з вправами для розвитку мозку та пам’яті. Щоденна практика може дати добрі результати та знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань. Інший важливий фактор — здоровий сон. Щоб допомогти організму, корисно періодично спати вдень протягом короткого часу. Позитивний вплив також має перехід на здорову дієту та скорочення споживання алкоголю або повна відмова від нього.

Недавнє опитування показало, що більшість росіян вважають себе залежними від цифрових сервісів, найчастіше це месенджери, соціальні мережі, сервіси доставки та маркетплейси. Але є і позитивний аспект: майже кожен п’ятий респондент зазначив, що потребує спеціальних платформ для навчання.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ