Названо поширені помилки користувачів смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих помилкових переконань у повсякденному житті, що часто заважає ефективному та комфортному використанню смартфона.

Реклама

Заповнення постійної пам’яті

Заповнити будь-який обсяг пам’яті можна швидко, особливо якщо ніколи нічого не видаляти. Коли вся доступна пам’ять заповнена, це може призвести до нестабільності та уповільнення роботи пристрою, оскільки операційній системі потрібен певний обсяг вільного простору для нормального функціонування. Рекомендується залишати хоча б кілька гігабайт вільної пам’яті.

Велика кількість файлів може накопичуватися в галереї та папці “Завантаження”. Також багато пам’яті можуть займати додатки, які були встановлені, але більше не використовуються. Файловий менеджер допоможе знайти та видалити накопичені непотрібні файли, звільнивши пам’ять пристрою.

Вивантаження додатків із фону

Регулярне вивантаження програм, які працюють у фоновому режимі – ще одна поширена помилка. Програми, що знаходяться у фоні, майже не витрачають енергію, а операційна система сама вивантажить їх з оперативної пам’яті за її нестачі. Більше ресурсів потрібно для того, щоб програми постійно закривати і знову запускати, ніж залишати на тлі.

Зберігання паролів у нотатках

Багато користувачів зберігають свої паролі у програмі для нотаток, і це дуже погана практика. Паролі, що зберігаються в такий спосіб, ніяк не захищені, оскільки програма для нотаток сама по собі часто не запаролена.

Для зберігання паролів існують зручні та надійні менеджери паролів, такі як Kaspersky Password Manager та SafeInCloud. Також надто прості паролі разом із невикористанням двоетапної аутентифікації – це вже серйозна помилка, яка може коштувати втрати облікових записів.

Міфи про зарядку

Деякі користувачі досі впевнені, що перед заряджанням батареї її необхідно повністю розрядити. Це є актуальним для батарей з ефектом пам’яті, які в сучасних мобільних пристроях не використовуються. Тому смартфон можна поставити на зарядку із будь-яким відсотком заряду батареї.

Необхідність відключати смартфон від зарядки, як тільки батарея досягає 100% – це ще один міф, що бере початок з тих часів, коли в старих кнопкових телефонах використовувалися батареї з ефектом пам’яті. Батареї в сучасних смартфонах не мають цього недоліку і можуть перебувати на зарядці тривалий час без будь-яких збитків.

Висока температура

Досить висока температура здатна нашкодити смартфону та особливо його батареї. В першу чергу рекомендується не піддавати смартфон під час заряджання високим навантаженням, таким як ігри, оскільки це значно навантажує чіп і, отже, веде до підвищеного нагрівання.

Також смартфон, що заряджається, краще не залишати в ліжку або на дивані, тому що вони виготовлені з матеріалів з низькою теплопровідністю. Що стосується жаркої пори року, смартфон категорично не можна залишати в автомобілі на сонці і просто під прямим сонячним промінням.

Дешеві зарядні адаптери

Дешевий зарядний пристрій має низьку якість і є небезпечним як для смартфона, так і для його користувача. Небезпека дешевого зарядного адаптера полягає в тому, щоб вивести смартфон з ладу, а також такий адаптер може легко перегрітися і навіть спалахнути. У хорошому зарядному адаптері знаходяться електронні компоненти та контролери струму високої якості, що унеможливлює описані вище загрози. І нехай хороший адаптер коштує дорого, це в будь-якому разі того варте.

Також є ситуації, коли смартфон підтримує режим швидкого заряджання, для чого потрібні відповідні адаптер і кабель. Але купуються звичайні, які здатні забезпечити необхідні параметри. У цьому випадку смартфон просто заряджатиметься не так швидко, як міг би.

Шкідливе очищення поверхонь смартфона

На поверхню екрану смартфона нанесено олеофобне покриття, яке перешкоджає прилипанню жирів та різних забруднень. Тому очищення екрану спиртом, перекисом водню, звичайними миючими засобами та побутовою хімією руйнує олеофобне покриття. Через це екран буде бруднитися ще сильніше.

Тому для очищення смартфона існують спеціалізовані засоби, які не містять агресивних речовин. Як ганчірочка для очищення добре підходить мікрофібра – це тканина з мікроволокна, яка дбайливо та ефективно очищає екран та корпус смартфона від різних забруднень. На роль ганчірочки для очищення також підійдуть м’які безворсові тканини для оптики.

Більше мегапікселів – краще камера

Вимірювання якості камери одним числом мегапікселів – поширена помилка. Кількість мегапікселів в першу чергу визначає розмір знімка, опосередковано його деталізацію. Якість знімка, а саме його чіткість, передачу кольорів і художню складову в цілому визначають безліч інших параметрів, таких як матриця, алгоритми, стабілізація і так далі.

Вимкнення «шпигунських» налаштувань

Поширена думка, що смартфони мало не шпигунить за своїми користувачами, і тому нібито необхідно вимкнути всі так звані шпигунські налаштування. Насправді все зовсім не так.

Різні програми дійсно збирають дані, такі як розташування та інтереси користувача. Але ці дані знеособлені і потрібні тільки для того, щоб показати користувачеві найбільш відповідну рекламу. Деяка інформація збирається, щоб розробники розуміли, як саме люди використовують їхні програми, та могли їх покращити.

Персонально ніхто ні за ким не стежить: розмови не слухає, листування не читає. А якби й стежили, то який сенс дозволяти людям так легко позбавлятися «стеження», просто відключивши її в налаштуваннях смартфона? Та й жодних ресурсів не вистачило б стежити за всіма користувачами смартфонів та комп’ютерів.

Насправді прослуховувати можуть лише конкретну людину, лише правоохоронні органи і лише за дозволом суду. А якщо йдеться про незаконні практики, то шпигуватимуть лише за особливо важливою людиною, віддалено зламавши його пристрій і впровадивши в нього шпигунське програмне забезпечення. І робиться це точково, тому що це досить складно і дорого, щоб робити з випадковою людиною.

Висновок

Дотримання простих правил та рекомендацій допоможе техніці прослужити довше. А порятунок від міфів і оман дозволить користуватися смартфоном з більшим задоволенням і комфортом, не відволікаючись на неважливе або зовсім вигадане.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: