7 головних налаштувань смартфонів, які потрібно зробити відразу після покупки

Час читання: 2 хв.
7 головних налаштувань смартфонів, які потрібно зробити відразу після покупки

Після покупки нового смартфона необхідно зробити набір дій, спрямований на коректне налаштування та прив’язку всіх персоналізованих сервісів до нового пристрою. Далі будуть описані сім кроків, які обов’язкові до виконання для того, щоб привести мобільний телефон у повний робочий стан та синхронізувати його з усіма своїми даними.

Реклама

Прив’язка до Google облікового запису

Першим кроком є ​​прив’язка смартфона до облікового запису Google, в якому міститься інформація про всі паролі, історію пошуку, фотографії, інформація на google диску і багато іншого. Якщо дані від попереднього облікового запису були втрачені, можна створити новий.

Створення резервної копії

Періодично на смартфоні варто створювати резервні копії та оновлювати їх, щоб у разі збою або поломки пристрою можна було повернути назад більшу частину важливої ​​інформації. Найкраще використовувати вбудовані сервіси Google, які можна налаштувати під регулярне створення резервних копій.

Встановлення останньої версії ОС

Установка останньої версії операційної системи необхідна для того, щоб встановити всі необхідні програми та отримати доступ до повного набору функцій. Як правило, всі мобільні телефони із заводу продаються у дещо застарілому форматі, що пов’язано з особливостями виробництва.

Видалення непотрібних програм

Більшість сучасних виробників встановлюють набір стандартних програм на пристрої. Щоб забезпечити максимальну продуктивність та звільнити зайве місце на накопичувачі, варто видалити ті програми, які не планується використовувати надалі.

Налаштування систем безпеки

Йдеться про встановлення пароля на смартфон, про прив’язку сканування пальця або обличчя, встановлення паролів на окремі програми тощо. Якщо йдеться про налаштування смартфона для дитини, можна встановити батьківський контроль.

Робочий стіл

Персоналізація робочого столу дозволить швидше отримувати доступ до необхідних додатків і почуватися комфортніше при регулярному використанні. Варто відсортувати всі програми, створити персоналізовані папки, вибрати найбільш привабливу тему оформлення.

Мережа

Насамкінець, потрібно здійснити налаштування мережі, підключивши sim-карту, налаштувавши її та ввівши пароль від своєї мережі wi-fi для отримання доступу до функції виходу в інтернет за допомогою смартфона.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.