Що очікувати від Apple на WWDC 2024

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Напередодні Всесвітньої конференції розробників (WWDC) 2024, яка розпочнеться менш ніж за тиждень, компанія Apple готується представити подробиці своїх основних оновлень програмного забезпечення.

Реклама

Основна подія WWDC 2024, презентація, відбудеться в понеділок, 10 червня, о 10 ранку за тихоокеанським часом (20:00 МСК). Серед новинок цього року очікується таке:

iOS 18

Основна увага на WWDC цього року буде приділена iOS 18 з упором на функції штучного інтелекту:

Реклама
  • Оновлена Siri, яка стане більш балакучою та інтелектуальною завдяки глибокій інтеграції з функціями додатків.
  • Доступ до всесвітньої мережі ChatGPT на всій системі завдяки партнерству з OpenAI.
  • ШІ буде використовуватися для створення користувацьких емодзі за описом користувача, редагування фотографій за усними або текстовими командами, транскрибування аудіозаписів, створення розумних резюме контенту в Safari і багато чого іншого.

visionOS 2 і глобальний випуск Vision Pro

Перше велике оновлення програмного забезпечення для Vision Pro, visionOS 2, в якому очікується поліпшення користувацького досвіду. Оновлення включає потужнішу функцію Live Captions, яка генеруватиме субтитри всіх навколишніх діалогів у полі зору користувача.

macOS 15

На поточний момент немає інформації, що нового Apple може додати в macOS, однак, як і у випадку з iOS 18, це цілком імовірно можуть бути нові функції на основі ШІ, які покладатимуться на технологічні можливості сучасних Mac з чіпами M3.

Крім ШІ, Apple планує оновити застосунок “Системні налаштування” на macOS зі зміненим дизайном і поліпшеним пошуком. Більшість поліпшень у macOS очікується у вигляді аналогічних змін в iOS 18, включно з оновленнями системних додатків і новою поліпшеною Siri.

iPadOS 18

З’явиться калькулятор.

watchOS 11

Очікується, що наступне велике оновлення для Apple Watch цього року буде відносно незначним. Попри це, watchOS 11 ймовірно запропонує деякі нові функції, які додають у кожному новому оновленні системи.

tvOS 18

tvOS регулярно отримує щорічні оновлення, які можуть сильно відрізнятися за значимістю. У деякі роки tvOS здається забутою платформою, в інші – отримує по-справжньому корисні нововведення.

Передбачається, що tvOS 18 буде слідувати тенденції попереднього року, пропонуючи лише незначні поліпшення, оскільки Apple зосереджується на більших платформах. Проте торік tvOS 17 привнесла на Apple TV функцію FaceTime завдяки Continuity Camera, що було добре сприйнято користувачами і могло надихнути на інші аналогічні поліпшення на поточний рік.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ