Названо важливі поради щодо вибору захисного скла для смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Купівля захисного скла – це чудова можливість заощадити на ремонті смартфона в майбутньому. Навіть найакуратніші власники не застраховані від падіння смартфона або появи на його дисплеї подряпин. При цьому заміна захисного скла може коштувати від 200 рублів, тоді як вартість заміни екрану може досягати половини ціни самого смартфона.

Реклама

Правильно обране захисне скло не тільки гарантує максимальну безпеку для екрану смартфона, але й має недоліки, через які багато хто не хоче робити цю покупку (наприклад, зайва товщина скла, помітна неозброєним оком, або спотворення кольору). Перерахуємо головні поради щодо вибору захисного скла, а також характеристики, які мають вирішальне значення.

Вибір типу захисного скла – матове або глянсове

Захисне скло має безліч шарів, кожен з яких має різне призначення. Верхній шар має вирішальне значення в тому, як виглядатиме сам екран під склом:

  • Матовий варіант варто вибирати, якщо смартфоном часто користуються під променями сонячного світла, так як він має антивідблиски, але незначно знижує чіткість зображення.
  • Прозорий шар рекомендується тим, хто хоче уникнути будь-яких спотворень картинки на екрані – він забезпечує точну перенесення кольорів, але бликує на сонці.

Вибір товщини захисного скла

Варіанти товщини захисного скла варіюються від 01 до 04 мм. Найпоширенішими є від 0,2 до 0,3 мм досить невелика товщина, щоб її не було помітно неозброєним поглядом.

Вибирати цей параметр залежить від поставлених перед аксесуаром завдань:

  • Товщина від 0,1 до 0,2 мм дуже тонка, не впливає на зручність використання смартфона. Підійде, якщо скло потрібно лише для захисту від подряпин ключами, монетами в кишені або піщинками.
  • Товщина від 0,3 до 0,4 мм забезпечує найкращий захист, але трохи потовщує телефон. Вона дозволить зберегти смартфон і його екран під час падіння пристрою на землю або ударів об тверду поверхню.

Вибір параметра твердості

Шкала твердості захисного скла варіюється від 1 до 10H. Аксесуари з параметром від 1 до 5Н досить легко дряпаються, тож розраховувати на серйозний захист не варто. Найбільш міцним вважається скло твердістю 9 або 10H – воно вбереже екран як від подряпин, так і від пошкоджень при падіннях.

Вибір типу кріплення на екран

Захисні стекла розрізняють і по тому, як вони клеяться до екрану смартфона:

  1. Повноклейові – мають клей на всій поверхні. Дорожче, але тримається надійніше і не має повітряного прошарку між склом та дисплеєм.
  2. Клей за периметром. Дешевше, але через прошарок повітря всередині (там, де клею немає) може погіршитися чуйність екрану на дотику.

При виборі відштовхуватись варто від власного бюджету.

Вибір форми захисного скла

Залежить від екрану смартфона. 2,5D-скла підійдуть для пристроїв з невигнутим екраном, але через особливості конструкції вони не покривають екран повністю. Більшість сучасних смартфонів мають вигнуті екрани, для яких створено скло іншої форми:

  • 3D – базовий варіант.
  • 4D – трохи товстіша, через що краще прилягають до екрану і не відчуваються тактильно.
  • 5D – його головна перевага в тому, що таке скло має клей по всій поверхні і тримається міцніше (у 3D і 4D найчастіше клей тільки по периметру).
  • 6D, 7D, 8D, 9D і вище — найчастіше за характеристиками мало чим від 5D, а збільшені цифри є маркетинговим ходом.

Таким чином, найбільш оптимальний та надійний варіант для сучасного телефону з вигнутим екраном – 5D. Однак якщо у продажу є дорожче повноклеєве скло 3D, то вибрати можна і такий варіант.

Олеофобне покриття

Багато захисних скла додатково мають олеофобне покриття. Воно запобігає появі жирних відбитків на екрані та зберігає його презентабельний зовнішній вигляд, а також захищає від крапель води. Якщо для власника це важливо, купувати потрібно захисне скло, в характеристиках якого зазначено наявність олеофобного шару.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ