Як довго має працювати смартфон від одного заряду

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні середнє значення ємності акумуляторів сучасних смартфонів становить у середньому 5000 мАг. Купуючи новий мобільний пристрій, кожен замислюється, скільки він протримається на одному заряді. Адже це не лише впливає на ефективність використання пристроєм, а й на термін служби акумулятора.

Реклама

Сучасні телефони дуже ненажерливі. Якщо ви думаєте, що при покупці можете обійтися тільки великою ємністю, щоб телефон працював довше, то помиляєтеся. Виробники пхають купу функцій, що позначаються на автономності. Що продуктивність процесора, то більше вписувалося його енергоспоживання. Великий обсяг оперативної пам’яті дає можливість запускати більше програм одночасно, тим самим збільшуючи енергоспоживання та скорочуючи час роботи пристрою без підзарядки. Екран з матрицею IPS, високою роздільною здатністю та високою частотою оновлення суттєво підвищує витрату батареї. Найкращу автономність пропонують телефони з AMOLED-екраном, роздільна здатність яких не перевищує FullHD+ (1080p) із частотою оновлення 60 Гц або нижче. При середньому використанні телефону протягом 4-5 годин на добу його автономність зазвичай становить близько півтора днів. З часом експлуатації цей показник знижуватиметься.

Як продовжити час роботи смартфона:

  • Зменшіть яскравість екрана. Висока яскравість екрана значно збільшує споживання енергії.
  • Заощаджуйте цикли заряджання. Сучасні літієві акумулятори розраховані на 500 циклів заряджання. Не чекайте, коли показник піде у нуль. Фахівці радять тримати рівень заряду у межах 20-80%.
  • Використовуйте оригінальні або якісні зарядні пристрої.
  • Вимкніть автоматичну синхронізацію. Зменшіть частоту синхронізації для таких програм, як пошта та месенджери, або вимкніть її повністю для програм, які не потребують постійного оновлення.
  • Закривайте програми, які не використовуються. Залишені у фоні програми продовжують споживати ресурси пристрою.

Якщо ви помітили, що ваш телефон швидко розряджається, зверніться до сервісного центру для перевірки стану акумулятора, і при необхідності, його заміни.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ