Статті

Як створити надійні паролі для облікових записів: кілька простих порад

Share

Про те, як користувачі самостійно створюють паролі, ходять легенди і анекдоти. Завжди згадуються варіанти “qwerty”, “Пароль”та ” 12345″. Але якщо відкинути жарти, надійні паролі-це дуже важлива частина вашої безпеки і конфіденційності.

Пароль захистить вас від різних типів хакерських атак. Для підвищення безпеки важливо завжди використовувати унікальний і складний пароль для кожного облікового запису користувача та регулярно оновлювати його.

Небезпека слабких паролів

Ризики слабких паролів можуть бути критичними:

  • Крадіжка даних: якщо зловмисник зламає ваш пароль, він може отримати доступ до вашого облікового запису та викрасти особисту інформацію, маніпулювати даними або зловживати обліковим записом.
  • Крадіжка особистих даних: зловмисники можуть використовувати вкрадені або зламані паролі для доступу до особистої інформації та крадіжки особистих даних. Зловмисники видадуть себе за вас і отримають доступ до ваших облікових записів або даних.
  • Витік даних: якщо ви використовуєте один пароль для кількох облікових записів користувачів і один із цих облікових записів зламано, зловмисники можуть отримати доступ до всіх інших облікових записів із тим самим паролем. Це може призвести до значного витоку даних, передачі особистої чи конфіденційної інформації в чужі руки.
  • Втрата конфіденційності та конфіденційності: ненадійні паролі можуть поставити під загрозу особисту інформацію або повідомлення в облікових записах електронної пошти, соціальних мережах або інших онлайн-сервісах, що призведе до втрати конфіденційності та конфіденційності.
  • Фінансові збитки: якщо банківський рахунок або сервіс онлайн-платежів зламано, зловмисники можуть викрасти гроші або здійснити несанкціоновані перекази. Фінансові втрати можуть бути значними.

Тому надійні паролі та PIN-коди є центральними для автентифікації, механізму, який захищає інформацію від несанкціонованого доступу.

Як виглядає надійний пароль

Коли ви створюєте новий пароль, обов’язково дотримуйтеся цих правил.

  • Пароль не повинен мати відношення до вас (наприклад, дата народження, ім’я) або ваше ім’я для входу.
  • Пароль містить принаймні 12 символів і бажано містити цифри, великі та малі літери та спеціальні символи. Чим довше, тим краще.
  • Пароль є нетривіальним, тобто містить не більше двох однакових символів або простих цифрових послідовностей (наприклад, AAA, 888, abcd, QWERT, 9876 тощо).
  • Пароль не є ідентичним іншому паролю, особливо тому, який використовується для особистих цілей чи Інтернету. Загалом, вам слід вибрати окремий пароль для кожної програми.
  • Пароль не генерується системою. Перед першим використанням системи паролі за замовчуванням необхідно замінити індивідуальними безпечними паролями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Програми в Android запрацюють зовсім по-новому

    Компанія Google анонсувала новий режим роботи додатків в Android 15, який може викликати невдоволення деяких…

    16.06.2024

    Vodafone розпочав масштабне оновлення: скільки це триватиме

    Vodafone — один з провідних операторів мобільного зв'язку та інтернет-послуг у світі, відомий своїми інноваційними…

    16.06.2024

    Що Apple не розповідала про OLED-дисплей нового iPad Pro

    Тандем OLED! Звучить захопливо, чи не так? Але зачекайте... Що це таке? Чи Apple просто…

    16.06.2024

    Розкрито характеристики нової моделі Galaxy Z Flip

    Після недавнього розкриття технічних характеристик Samsung Galaxy Z Fold 6 з'явилася інформація про Galaxy Z…

    16.06.2024

    Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

    Ілон Маск, який називає себе «патологічно оптимістичним», заявив, що Tesla не просто починає «новий розділ»,…

    15.06.2024

    OnePlus готується випустити новий середньобюджетний смартфон Nord CE 4 Lite з процесором Snapdragon 695

    OnePlus готується до випуску нового бюджетного смартфона Nord CE 4 Lite, який має стати гідним…

    15.06.2024