Чому смартфон зависає: топ-10 причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причини, з яких телефон зависає, можуть бути різними. Деякі незначні, і ситуацію можна виправити самостійно, якщо справа серйозніше, мабуть, доведеться надати справу фахівця. Обізнана у цій справі людина, часто, вже за низкою симптомів може сказати, в чому справа.

1. Найбанальне і найпростіше пояснення – закінчується пам’ять. Зазвичай, у разі телефон повільно думає, довго запускає програми, щось може неправильно відображатися. Бажано видалити щось із відносно непотрібного, очистити кеш. Якщо пошукати, напевно, знайдеться достатньо нісенітниці, без якої легко можна обійтися. На деяких тематичних сайтах рекомендують повертати заводські налаштування після чищення, але виходячи особисто зі свого досвіду – достатньо було видалити дещо з непотрібного та перезавантажити пристрій.

2. Можливо, потрапив якийсь поганий додаток з нещодавно встановлених, занадто громіздкий, сильно завантажує процесор, тобто, гальмує роботу системи. Наприклад, це може бути модна гра з прекрасною сучасною графікою – якщо телефон не найпотужніший, можливі неприємності. Коли справа в цьому, якщо не помиляюся, смартфон нагрівається сильніше, ніж звичайно. Знову ж таки, треба видаляти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Як варіант – вірус, шкідливий додаток. Потрібно видалити все підозріле, відформатувати флеш-пам’ять, зробити перепрошивку.

4. Якщо телефон падав, або його ненароком про щось ударили, могла вийти з ладу якась деталь – друкована плата, мікросхеми флеш-пам’яті. Зазвичай начебто в цьому випадку зависання виявляються при включенні пристрою.

5. Може статися системний збій, потрібно встановити інше програмне забезпечення, зробити перепрошивку. Буває таке, що телефон зависає під час завантаження, перезавантаження, не реагує на команди.

6. Несправна або неправильна картка пам’яті. Буває й таке, що картка пам’яті несумісна з конкретним пристроєм. Карти розрізняються за класами, є кілька поколінь у форматі SD. Наприклад, у деяких досить низька швидкість запису: якщо при цьому телефон спритний, сучасний, це може спричинити дискомфорт.

7. Несправність батареї. Потрібно спробувати вставити іншу, якщо є можливість.

8. Попадання вологи всередину пристрою. Від води може почати коротити, причому – далеко не відразу. Вода випаровується, а солі залишаються.

9. Якщо телефон зависає, коли програма працює через підключення до мережі Інтернет швидше за все, проблема з підключенням, а не з самим телефоном.

10. Механічні ушкодження. Можливо, ваш телефон падав. Через це в телефоні могло відійти все що завгодно і це спричинило зависання.
11. Збій у телефоні. Тут виправити телефон буде набагато легше, ніж у попередньому випадку.

У будь-якому випадку, яка б причина не краще віднести телефон до майстра. Віднести краще якнайшвидше, тому що якщо тягтимете незабаром може виникнути проблема набагато серйозніша і не факт, що потім можна буде виправити телефон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.