Якщо у вас не працює інтернет – 5 кроків, щоб це виправити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох випадках можуть виникнути проблеми з підключенням до Інтернету. Ми бачимо, що швидкість падає, що ми не маємо гарного покриття або навіть що ми взагалі не можемо підключитися. Що робити у таких випадках? У цій статті ми розповімо про п’ять основних кроків, які слід зробити, якщо у вас виникли проблеми з підключенням до Інтернету. Таким чином, ви зможете усунути поширені несправності та відновити нормальну роботу мережі.

Якщо ви зайшли так далеко, значить у вас проблеми із підключенням до інтернету. Ви намагаєтеся переглянути веб-сторінки та бачите, що у вас немає доступу або він постійно обривається. Ці прості кроки допоможуть вам вирішити багато поширених проблем, які зазвичай виникають у таких випадках.

Перезавантажте маршрутизатор і комп’ютер

Перше, що ви повинні зробити, якщо у вас виникли проблеми з підключенням до інтернету, це спробувати перезавантажити як ваш пристрій, так і маршрутизатор. Це так просто, але в багатьох випадках це може вирішити проблеми. Іноді система зависає, якийсь процес викликає проблеми чи сам маршрутизатор перевантажений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак у випадку маршрутизатора недостатньо просто швидко вимкнути і включити його, необхідно тримати його вимкненим не менше 30 секунд, а потім знову включити. Таким чином, маршрутизатор буде перезавантажено правильно.

Перевірте кабель та Wi-Fi

Чи працює з’єднання лише через Wi-Fi або через кабель, чи це загальна проблема? Це ще один крок усунення несправностей. Ви повинні перевірити, чи пов’язана несправність з бездротовою мережею або вона зачіпає кабель і, отже, все інтернет-з’єднання.

Якщо, наприклад, ви бачите, що Інтернет працює по дротовому з’єднанню, але не по Wi-Fi, ви можете зосередитися на спробі з’ясувати, що відбувається з бездротовим з’єднанням. Так ви зможете виключити помилки та знайти рішення якнайшвидше.

Оновлення

Ще один крок, який ви повинні зробити, – переконатися, що у вас усе оновлено. Насамперед це стосується операційної системи, наприклад Windows, а також мережевої карти. Можуть виникнути конфлікти версій, що не дозволить вам підключитися до мережі.

Щоб оновити Windows, потрібно зайти в “Пуск”, перейти в “Параметри” і знайти розділ “Центр оновлення Windows”. У випадку з карткою мережі необхідно натиснути правою кнопкою миші «Пуск», перейти в «Диспетчер пристроїв», «Мережові адаптери», потім вибрати відповідну карту і натиснути на «Оновити драйвер», щоб мати останню версію.

Перевірити встановлені програми

Встановлені додатки можуть стати серйозною проблемою для хорошого інтернет-з’єднання. Наприклад, на нього може вплинути антивірус, брандмауер або навіть VPN. Вони можуть блокувати з’єднання без вашого відома. Також інші програми, які ви встановили та які з якоїсь причини не працюють належним чином та заважають.

Тому слід звернути увагу на те, які програми ви встановлювали або оновлювали останнім часом. Це допоможе вам отримати більш широке уявлення та зрозуміти, в чому може бути проблема, через яку у вас немає інтернету.

Скинути мережу

П’ятий крок, який ви можете зробити, – це скидання налаштувань мережі. Іноді виникають проблеми з драйверами чи неправильною конфігурацією. Це може призвести до неправильної роботи мережі. Ви завжди можете скинути налаштування мережі та повернутися до попередніх. Це дозволить виправити багато помилок, які можуть виникнути.

У випадку з Windows необхідно зайти в “Пуск”, перейти в “Параметри”, потім вибрати “Мережа та Інтернет”, “Додаткові мережеві параметри” і натиснути на “Скинути мережу”. Це дозволить вам повернутися до вихідних налаштувань і виправити проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.