Названо причини, через які зараз майже перестали робити смартфони з повністю металевим корпусом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2016-2017 роки найтоповіші моделі смартфонів мали металевий корпус. Однак потім від цього стали поступово відмовлятися. З чим же це пов’язано?

Наприкінці 2016 року вийшов перший Xiaomi Mi Mix, у якого практично не було рамок. У 2017 році з’явилися LG G6, Samsung Galaxy S8, iPhone X. Після них же виробники стали відмовлятися від металу на задній панелі.

Головна причина, чому металеві смартфони перестали бути популярними, – висока теплопровідність матеріалу. Це виявилося недоречним у міру розвитку потужності чипсетів. При високому навантаженні корпус смартфона швидше нагрівався, а на холоді – швидше охолоджувався. Це впливало на роботу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, зараз все ще роблять телефони з металевим корпусом. Але вони мають або спеціальну систему охолодження, або “холодний” процесор.

У флагманських смартфонів немає металевих кришок через те, що вони не здатні працювати з бездротовою зарядкою. Також металевий корпус вимагає додавання пластикових антен для прийому сигналу. Це теж впливає на ціну пристрою.

Ще одна причина, через яку багато брендів відмовилися від металу в корпусі смартфонів, – вплив на загальну вагу пристрою. Щільність чистого алюмінію вища, ніж щільність пластику, а зараз цей момент важливий через наявність у багатьох пристроях масивних блоків камер, акумуляторів.

Зараз суцільнометалеві смартфони випускають тільки два виробники. Це ZTE і Sharp.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.