Як дуже просто збільшити автономність будь-якого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В інтернеті з’явилася інформація про те, як заощадити заряд акумулятора на будь-якому смартфоні.

Згідно з джерелом, надмірна витрата акумулятора часто є наслідком неправильних дій користувачів. Однією з таких звичок є постійне закриття додатків, які працюють у фоновому режимі. Про це розповів IT-фахівець.

Під час запуску програми в оперативну пам’ять завантажуються всі необхідні для її роботи ресурси. Якщо користувач згортає застосунок, частина даних залишається в пам’яті, а застосунок залишається в поточному стані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Коли користувач знову звертається до раніше згорнутого застосунку, системі вже не потрібно повністю завантажувати його, а потрібно тільки відновити дані з кешу. Якщо закрити застосунок, операційній системі знову доведеться завантажувати всі ресурси, тому з погляду енергоспоживання згортання застосунків є кращим, ніж їхнє закриття”, – пояснює експерт із IT.

Холодний запуск застосунку, тобто його запуск з нуля, споживає набагато більше енергії та інших ресурсів, ніж його відкриття зі згорнутого стану. Іншими словами, якщо відмовитися від звички закривати фонові процеси, можна істотно продовжити час роботи смартфона від однієї зарядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.