Чому не можна заряджати телефон у громадських місцях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим небезпечні безкоштовні зарядні станції, які все частіше зустрічаються у громадських місцях? Перше, що спадає на думку, – перепади напруги та можливі крадіжки. Але як щодо безпеки ваших даних? Чи може хтось отримати доступ до нутрощів вашого смартфона через кабель USB? Давненько у нас не було перекладів публікацій від DuckDuckGo . Виправляємось!

Чому не варто заряджати телефон у громадських місцях?

Нервуєтеся, коли відсоток заряду на вашому смартфоні опускається надто низько? Тоді ви не самотні: за даними опитування LG , 90% власників смартфонів відчувають «занепокоєння з приводу заряду акумулятора», коли його рівень опускається нижче 20%. І зрозуміло, в такі моменти ви шукаєте судорожно, де б підзарядити ваш смартфон. Ось тільки далеко не всі способи заряджання однаково корисні!

У багатьох громадських місцях (від аеропортів до лікарень) сьогодні можна зустріти безкоштовні USB-станції для заряджання смартфонів та гаджетів. І на перший погляд здається, що у цієї ідеї взагалі немає вад, але лише доти, поки ви не згадаєте, що через той же USB-кабель ви зазвичай підключаєте свій смартфон до комп’ютера. Чи ви впевнені, що прямо зараз ніхто не краде ваші дані?

Незважаючи на те, що слово USB у нас давно асоціюється із зарядними пристроями, стандарт USB розроблявся для передачі даних. Іншими словами, хакери можуть використовувати громадські зарядні станції, щоб заражати ваші пристрої шкідливим софтом. Через підроблені USB-станції можна витягнути з телефону купу даних, включаючи паролі. Можна навіть заблокувати пристрій і перетворити його на марний шматок пластику. І, згідно з нашим опитуванням, 54,6% (+/-3,1%) із 1029 дорослих американців навіть не підозрювали про подібні ризики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Так, я в курсі – 42,26%
  • Ні, ніколи не чув – 54, 60%
  • Не впевнений – 3,13%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.