9 причин, через які вам варто перейти на ChatGPT Plus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку безкоштовна версія ChatGPT була достатня для звичайних користувачів з точки зору якості та простоти використання. Коли OpenAI запустила підписку на ChatGPT Plus за 20 дол. на місяць, вона пропонувала трохи більше, ніж безкоштовна версія: GPT-4, пріоритетний доступ під час простою і плагіни (та й ті з’явилися пізніше). Коли GPT-4 тільки з’явився, важко було виправдати 20-місячну підписку.

Однак ще однією обіцянкою ChatGPT Plus був пріоритетний доступ до нових функцій, і OpenAI її виконала. З появою таких функцій, як Advanced Data Analytics, Browse with Bing і DALL-E 3, ChatGPT Plus на сьогоднішній день є однією з найкорисніших підписок, яку ви можете придбати для себе і свого бізнесу, чи то ШІ, чи ні.

1. Доступ до GPT-4

Найбільш очевидною перевагою переходу на версію Plus є доступ до GPT-4. Будучи наступником GPT-3.5, GPT-4 має суттєві відмінності між собою. GPT-4 покращує опрацювання природної мови, розуміння контексту та розв’язання завдань. Крім того, він навчений на більшому наборі даних, а отже, краще розпізнає складні закономірності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді, відмінності можуть бути трохи помітними, оскільки вони не одразу впадають в око. Однак що більше ви користуєтеся приладом, то швидше розумієте, що у GPT-4 більше шансів дати правильну відповідь з першої спроби. Крім того, він точніший і не так часто стає жертвою AI-галюцинацій.

2. Введення зображення

Найкраща особливість GPT-4 – можливість введення зображень. Ви можете підкинути лікарю нечитабельні рецепти і попросити ChatGPT прочитати і перекласти їх. Як і очікувалося, він зробить це досить точно. Але це ще не все – ви можете використовувати цю функцію для найрізноманітніших цілей, тобто попросити ChatGPT описати зображення.

Ви також можете використовувати цю картинку для розуміння рукописних документів, які ви відсканували або сфотографували. Можна навіть вставити зображення електронної таблиці і попросити ChatGPT провести розрахунки на основі отриманих даних або запропонувати поліпшення в оформленні таблиці.

3. Доступ до Інтернету

Стандартна, безкоштовна версія ChatGPT має обмеження щодо знань з вересня 2021 року. Це означає, що вона не має доступу до інформації про події, що відбулися після цієї дати. Однак це обмеження можна подолати, використовуючи новий режим Browse with Bing у моделі GPT-4. Це означає, що доступ до Інтернету можна отримати всередині ChatGPT.

Доступ до Інтернету дає змогу узагальнювати статті, проводити актуальні маркетингові дослідження, знаходити останні новини та статті. Крім того, ChatGPT може отримати доступ до більшого набору даних і дати більш точні відповіді. Таким чином, при підписці за 20 доларів на місяць перебої з інформацією більше не є проблемою.

4. DALL-E 3 Художня творчість

DALL-E 3 – це те, що стало вирішальним фактором для ChatGPT Plus. Хоча ви можете безкоштовно отримати доступ до нього з Bing Chat, це вже зовсім інша гра, в якій інтерфейс ChatGPT перенесено в інше місце і об’єднано з GPT-4, який краще оптимізовано під чат-бот, а не під пошукову систему. Ви можете спілкуватися з ChatGPT, як зазвичай, і просити його генерувати зображення, коли вони вам потрібні.

Я попросив ChatGPT Plus розповісти мені казку про Червону Шапочку з картинками, він розділив її на сім сцен (з одним і двома рядками діалогу). І для кожної сцени він написав підказку для DALL-E 3.


Коли розповідь було завершено, він автоматично прийняв усі наведені вище підказки DALL-E 3, згенерував зображення і представив їх мені.


Написати історію й отримати прекрасні ілюстрації стало так просто! Повторюся, якщо щось і робить підписку на ChatGPT Plus вартістю 20 доларів на місяць дешевою і надзвичайно цінною, то це поєднання DALL-E 3 і GPT-4.

5. Доступ до плагінів

Доступ до плагінів забезпечує ChatGPT Plus такий рівень налаштування, який не зустрічається у конкурентів. Ці плагіни являють собою програмні компоненти сторонніх розробників, які інтегруються з ChatGPT. Поки ця функція перебуває в бета-версії, ви можете встановлювати плагіни з магазину плагінів і вибирати з більш ніж 100 різних варіантів.

Кожен плагін має своє призначення. Наприклад, за допомогою плагіна Kayak можна забронювати поїздку за кордон, за допомогою плагіна Instacart – спланувати харчування і купити інгредієнти, а за допомогою Zapier – взаємодіяти з такими додатками, як Google Sheets і Gmail. Деякі плагіни можуть бути глючними або повільними, але буде цікаво подивитися, наскільки корисними вони виявляться після усунення недоліків.

6. Розширена аналітика даних

Хоча ця функція може використовуватися для різних цілей, функція розширеної аналітики даних у ChatGPT Plus допоможе вам перетворити електронні таблиці на графіки для візуалізації даних.

Щоб увімкнути цю функцію, натисніть кнопку Налаштування рахунку в лівому нижньому кутку екрана. Потім перейдіть у розділ Settings & Beta > Бета-функції та увімкніть опцію Розширений аналіз даних. Після увімкнення цієї функції можна завантажити електронну таблицю за допомогою кнопки зі знаком плюс у лівому кутку текстового поля ChatGPT.


Після завантаження ви можете запитати ChatGPT, що він хоче зробити з даними, і він відповість вам тим самим. Я завантажив довільний CSV-файл і попросив його створити візуальні ефекти.


Незалежно від того, чи є ви власником малого бізнесу, чи просто працюєте з даними в електронних таблицях, ця функція допоможе вам ухвалювати рішення, засновані на даних. Ви можете завантажити свої бухгалтерські книги і попросити ChatGPT не тільки візуалізувати дані для вас, а й дати вам цінну інформацію про те, що необхідно поліпшити у вашому бізнесі.

7. Вражаюча стабільність

У безкоштовного ChatGPT є своя частка великих проблем, але найголовніша з них – простої. Хоча зараз ситуація набагато краща, ніж на початку продажів, безкоштовна версія все одно може вийти з ладу в будь-який момент. Сервери OpenAI іноді не справляються з неймовірно високим попитом.

На щастя, ChatGPT Plus доступний практично постійно. Пріоритетний доступ до сервісу надається передплатникам Plus, тому ви можете користуватися ним навіть у пікові моменти. Якщо ваш бізнес або робочий процес значною мірою залежить від ChatGPT, то платити за цю послугу не варто.

8. Безшовна взаємодія

У ChatGPT Plus реалізовано дві мовні моделі – GPT-4 і GPT-3.5.

Варто зазначити, що у версії Plus модель GPT-3.5 швидша і чуйніша, ніж модель GPT-3.5, яка використовується в безкоштовній версії. OpenAI зняв із виробництва версію GPT-3.5 Legacy 10 травня 2023 року, проте версія ChatGPT Plus GPT-3.5 працює швидше, ніж безкоштовний варіант.

Хоча якість відповідей однакова, різниця помітна одразу. Якщо ви вважаєте, що GPT-4 не надто вражає за швидкістю, можна скористатися цією мовною моделлю.

Одна з проблем безкоштовної версії полягає в тому, що вона часто перестає відповідати на запити і змушує перегенерувати відповіді. Це відбувається багато разів за сесію. З версією Plus ви можете не турбуватися про це. Якщо ви використовуєте ChatGPT у бізнесі, оновлення до ChatGPT Plus – чудовий спосіб заощадити час на очікуванні відповіді безкоштовної версії.

9. Покращені можливості перекладу

Оскільки GPT-4 навчений на більшому наборі даних, він набагато краще реагує на неанглійські підказки. Він реагує майже як людина, яка розуміє мовні особливості, нюанси і культурний контекст. GPT-3.5 має хороші можливості перекладу, але GPT-4 кращий, оскільки він із більшою ймовірністю видає точні та послідовні відповіді.

Крім того, ви отримуєте доступ до великої кількості додаткових модулів, які можуть допомогти вам у вивченні мови. Новий плагін Speak є прекрасним прикладом цього. Він допомагає вимовляти конкретні фрази, пропонує альтернативні способи вираження однієї і тієї ж емоції, а також показує приклади, що імітують реальні розмови будь-якою мовою.

ChatGPT Plus варте оновлення

Хоча спочатку підписка не була достатньою цінністю, з появою таких нових функцій, як Advanced Data Analytics, DALL-E 3 і введення зображень, ChatGPT Plus більш ніж гідний оновлення. Незалежно від того, чи ви індивідуальний підприємець, фрілансер або власник малого бізнесу, ChatGPT Plus допоможе вам практично у всіх аспектах – від бізнес-політики до письмового контенту, від візуального оформлення до розуміння даних.

Не можна не згадати і про вражаючу стабільність, доступ до Інтернету та плагіни, які ще більше розширюють функціональність ChatGPT. ChatGPT Plus – це набагато більше, ніж просто доступ до GPT-4. Це потужний помічник у бізнесі, який ви можете використовувати у своїх інтересах у найрізноманітніших напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.