Статті

Названо смартфон який не варто купувати у 2024 році: 5 характеристик, від яких варто триматися подалі

Share

Придбати якісний смартфон сьогодні не складно – гідні моделі пропонує безліч виробників. Але і відвертого шлаку на ринку вистачає. А тому далі мова піде про те, пристрої з якими параметрами не варто навіть розглядати як потенційну покупку. Отже, найгірші смартфони за характеристиками.

Низька яскравість дисплея

Ця характеристика є ключовою для смартфона, але багато виробників її навмисно приховують. Яскравість дисплея вимірюється в нітах, і якщо вона нижча за 500 ніт, тоді гаджет практично марний на вулиці в сонячну погоду, оскільки його екран стає нечитабельним. Власникам подібних телефонів доводиться постійно ховатися в тінь, щоб мати можливість хоч щось розгледіти на екрані. Тому фахівці радять купувати смартфон із показниками яскравості від 600 ніт. Усе, що нижче – це дуже поганий телефон за мірками 2024 року.

Пам’ять 3/64 ГБ

Такий обсяг пам’яті сьогодні вже недостатній для смартфона. 3 ГБ ОЗП вистачає лише для стабільної роботи пристрою, не більше того. А ось щоб нівелювати ймовірність вильотів з додатків і виключити будь-які проблеми з повідомленнями, необхідно хоча б 4 ГБ “оперативки”. З цієї причини не слід купувати телефони з 3 ГБ ОЗП, навіть якщо їх рекомендують ваші улюблені блогери. Тим же, хто регулярно навантажує свій смартфон ресурсномісткими додатками, слід придивитися до нових пристроїв з ОЗП від 6 ГБ і більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ять eMMC5.1

Тип внутрішньої пам’яті пристрою дуже важливий для його продуктивності. Тому обходьте стороною гаджети з накопичувачем стандарту eMMC5.1, оскільки їхню загальмованість не зможе нівелювати навіть гідний процесор, здатний набрати понад 250000 балів в AnTuTu.

Порт MicroUSB

Роз’єм USB TypeC у гаджетах активно використовують із 2014-го. При цьому в продажу ще зустрічаються пристрої з портами MicroUSB, тоді як навіть бюджетні Bluetooth-колонки і гарнітури повсюдно мають USB-C. Власникам подібних “раритетів” знадобляться спеціальні перехідники та/або кабелі для підключення сторонніх девайсів, а тому простіше одразу купити смартфон із сучасними роз’ємами.

Зарядка 18 Вт і нижче

Деякі користувачі все ще вважають зарядку потужністю в 18 Вт швидкою. Але у 2024-му році це вже не актуально, оскільки такий ЗП заповнює заряд штатного акумулятора приблизно за 2-2,5 години, а це довго. Фахівці радять купувати смартфони зі справді швидкою штатною зарядкою та ігнорувати пристрої із ЗП на 10 і 18 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024