Статті

Windows vs Mac: 7 причин перейти на комп’ютери Apple

Share

Будь-який сучасний ноутбук підходить для базових завдань: веб-серфінгу, роботи в офісних програмах і простих ігор. І зовсім неважливо, на Windows він чи на macOS. Тому в цій статті ми не будемо порівнювати технічні характеристики конкретних пристроїв. Замість цього – розглянемо 7 неочевидних плюсів, які ви оціните при переході з Windows на MacBook.

Потужність із запасом на кілька років уперед

У лінійці Apple немає відверто слабких комп’ютерів. Тому вам необов’язково прискіпливо вивчати їхні характеристики, щоб зробити правильний вибір. Просто виходьте зі своїх завдань: вам легше або потужніший?

Невагомий і тонкий MacBook Air 13 ідеально підходить для студентів, маркетологів, копірайтерів, фахівців у сфері продажів, логістики, SMM. Словом, для всіх тих, кому потрібен універсальний портативний пристрій за адекватною ціною. MacBook Pro M2 і M3 мають запас продуктивності на кілька років уперед: завантажити їх сьогодні на 100% буде вкрай проблематично. Ці версії створені для тих, хто щодня по багато годин працює у “важких” програмах: програмісти, дизайнери, 3D-художники та геймери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як ви придбаєте ноутбук для своїх цілей, можна розслабитися. Протягом багатьох років Mac буде легко справлятися з вашими завданнями і “тягнути” абсолютно будь-яке актуальне ПЗ. Адже це комп’ютер із заділом на майбутнє.

Вражаюча автономність

Сенс будь-якого ноутбука в тому, що з ним робоче середовище може бути де завгодно. Не тільки в офісі або вдома, а й у машині, літаку, на дачі, на пляжі або взагалі в лісі – там, де немає розеток. Тому важливо звертати увагу на автономність комп’ютера.

Будь-який MacBook на базі Apple Silicon захопить вас уже після кількох днів використання. Тому що він може працювати до 22 годин без підзарядки (залежно від моделі). Це два робочих дні – погодьтеся, чудовий показник. І мотивація частіше працювати на свіжому повітрі в теплу пору року.

Ви забудете як страшний сон часи, коли разом із ноутбуком доводилося тягати важкий блок живлення.

Надійна та стабільна система

MacOS і Windows – зручні та стабільні операційні системи. Але між ними є різниця. Річ у тім, що Apple сама розробляє і апаратне (MacBook), і програмне (macOS) забезпечення. Операційна система і додатки оптимізовані під “залізо” Apple і максимально розкривають його потенціал.

Користувачам Mac не знайомі проблеми, пов’язані з пошуком і встановленням драйверів. MacBook складно заразити вірусами. Та й загалом люди, які перейшли на macOS з інших систем, відзначають, що комп’ютери Apple більш інтуїтивні. Усе, починаючи від жестів трекпада до взаємодії з системою, просте і зрозуміле.

Ще один плюс MacBook – автоматичне перенесення даних зі старого комп’ютера (Windows або macOS). Ви просто запускаєте вбудовану утиліту “Асистент міграції” і дотримуєтеся підказок. Таким чином переносяться облікові записи, документи, налаштування, вкладки в браузері, події з календаря, файли з програми “Музика” та інші дані.

Тривала підтримка Apple

Apple підтримує свої комп’ютери протягом 5-7 років після випуску. Протягом цього часу ви отримуватимете оновлення ПЗ, які покращують стабільність і безпеку системи, а також додають нові функції. При цьому інтерфейс змінюється незначно: навіть якщо ви користувалися Mac 5 років тому, ви швидко згадаєте, як усе влаштовано.

Чи багато компаній можуть похвалитися тим, що безкоштовно підтримують свої пристрої протягом тривалого часу?

Просунута екосистема

Екосистема – ще один аргумент на користь Apple у суперечці, що краще: Mac чи Windows. Вона максимально розкриває можливості гаджетів Apple, пов’язуючи їх між собою.

Наприклад, ви можете відсканувати документ за допомогою камери iPhone – і тут же відкрити його на Mac. iPad зручно використовувати як другий монітор для MacBook: просто розташуйте їх поруч. Курсор буде переміщатися, ніби між пристроями немає кордонів. У рамках екосистеми девайси Apple мають спільний буфер обміну, а великі файли миттєво передаються по AirDrop.

Усе це підвищує швидкість і зручність роботи. Тож екосистема – одна з основних причин, чому користувачі Apple рідко переходять на техніку інших брендів.

MacBook готовий до роботи просто з коробки

Можна нескінченно довго дивитися, як горить вогонь, як тече вода і як сперечаються на тему “Що краще для роботи: MacBook або ноутбук?” Усе залежить від того, які у вас завдання і які програми вам необхідні.

На MacBook спочатку встановлені програми для роботи з текстом, таблицями, презентаціями. Є швидкий браузер Safari і базовий фоторедактор. У всіх цих додатків зрозумілий функціонал, тому ними дійсно хочеться користуватися. А ще вони абсолютно безкоштовні, на відміну від аналогів із пакета Microsoft 365. Усі файли, які ви створюєте в Pages, Numbers або Keynote, експортуються у форматі Word, Excel або в PowerPoint. Тож ваш викладач, колега чи шеф зможе відкрити їх на будь-якому пристрої.

Висока залишкова вартість

Завдяки інноваціям Apple, високій якості комплектуючих і регулярним оновленням системи MacBook повільно застаріває. І тому його можна вигідно продати на вторинному ринку. Наприклад, після 3-5 років використання MacBook зберігає близько 20-35% від початкової вартості. А звичайний РС за той самий термін не дотягує до 10%.

Ви можете в цьому переконатися, відкривши будь-який сайт з оголошеннями і порівнявши ціни на порівнянні за характеристиками ноутбуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: MacWindows
  • Останні записи

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024

    У мережу злили якісні фото новенького HONOR 200 Pro

    Хоча HONOR 200 Lite вже офіційно представлений, ми також очікуємо на появу ще як мінімум…

    13.05.2024

    Космічну “Руку Бога” показали на фантастичному фото

    Нове зображення одержано камерою темної енергії (DECam), встановленою на телескопі Бланко в Чилі. На кадрі…

    13.05.2024

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024

    Скільки коштуватиме нова кишенькова консоль Asus ROG Ally X

    Минулого тижня Asus розкрила факт швидкого анонсу кишенькової консолі ROG Ally X, запланований на 2…

    13.05.2024