Windows vs Mac: 7 причин перейти на комп’ютери Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який сучасний ноутбук підходить для базових завдань: веб-серфінгу, роботи в офісних програмах і простих ігор. І зовсім неважливо, на Windows він чи на macOS. Тому в цій статті ми не будемо порівнювати технічні характеристики конкретних пристроїв. Замість цього – розглянемо 7 неочевидних плюсів, які ви оціните при переході з Windows на MacBook.

Потужність із запасом на кілька років уперед

У лінійці Apple немає відверто слабких комп’ютерів. Тому вам необов’язково прискіпливо вивчати їхні характеристики, щоб зробити правильний вибір. Просто виходьте зі своїх завдань: вам легше або потужніший?

Невагомий і тонкий MacBook Air 13 ідеально підходить для студентів, маркетологів, копірайтерів, фахівців у сфері продажів, логістики, SMM. Словом, для всіх тих, кому потрібен універсальний портативний пристрій за адекватною ціною. MacBook Pro M2 і M3 мають запас продуктивності на кілька років уперед: завантажити їх сьогодні на 100% буде вкрай проблематично. Ці версії створені для тих, хто щодня по багато годин працює у “важких” програмах: програмісти, дизайнери, 3D-художники та геймери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як ви придбаєте ноутбук для своїх цілей, можна розслабитися. Протягом багатьох років Mac буде легко справлятися з вашими завданнями і “тягнути” абсолютно будь-яке актуальне ПЗ. Адже це комп’ютер із заділом на майбутнє.

Вражаюча автономність

Сенс будь-якого ноутбука в тому, що з ним робоче середовище може бути де завгодно. Не тільки в офісі або вдома, а й у машині, літаку, на дачі, на пляжі або взагалі в лісі – там, де немає розеток. Тому важливо звертати увагу на автономність комп’ютера.

Будь-який MacBook на базі Apple Silicon захопить вас уже після кількох днів використання. Тому що він може працювати до 22 годин без підзарядки (залежно від моделі). Це два робочих дні – погодьтеся, чудовий показник. І мотивація частіше працювати на свіжому повітрі в теплу пору року.

Ви забудете як страшний сон часи, коли разом із ноутбуком доводилося тягати важкий блок живлення.

Надійна та стабільна система

MacOS і Windows – зручні та стабільні операційні системи. Але між ними є різниця. Річ у тім, що Apple сама розробляє і апаратне (MacBook), і програмне (macOS) забезпечення. Операційна система і додатки оптимізовані під “залізо” Apple і максимально розкривають його потенціал.

Користувачам Mac не знайомі проблеми, пов’язані з пошуком і встановленням драйверів. MacBook складно заразити вірусами. Та й загалом люди, які перейшли на macOS з інших систем, відзначають, що комп’ютери Apple більш інтуїтивні. Усе, починаючи від жестів трекпада до взаємодії з системою, просте і зрозуміле.

Ще один плюс MacBook – автоматичне перенесення даних зі старого комп’ютера (Windows або macOS). Ви просто запускаєте вбудовану утиліту “Асистент міграції” і дотримуєтеся підказок. Таким чином переносяться облікові записи, документи, налаштування, вкладки в браузері, події з календаря, файли з програми “Музика” та інші дані.

Тривала підтримка Apple

Apple підтримує свої комп’ютери протягом 5-7 років після випуску. Протягом цього часу ви отримуватимете оновлення ПЗ, які покращують стабільність і безпеку системи, а також додають нові функції. При цьому інтерфейс змінюється незначно: навіть якщо ви користувалися Mac 5 років тому, ви швидко згадаєте, як усе влаштовано.

Чи багато компаній можуть похвалитися тим, що безкоштовно підтримують свої пристрої протягом тривалого часу?

Просунута екосистема

Екосистема – ще один аргумент на користь Apple у суперечці, що краще: Mac чи Windows. Вона максимально розкриває можливості гаджетів Apple, пов’язуючи їх між собою.

Наприклад, ви можете відсканувати документ за допомогою камери iPhone – і тут же відкрити його на Mac. iPad зручно використовувати як другий монітор для MacBook: просто розташуйте їх поруч. Курсор буде переміщатися, ніби між пристроями немає кордонів. У рамках екосистеми девайси Apple мають спільний буфер обміну, а великі файли миттєво передаються по AirDrop.

Усе це підвищує швидкість і зручність роботи. Тож екосистема – одна з основних причин, чому користувачі Apple рідко переходять на техніку інших брендів.

MacBook готовий до роботи просто з коробки

Можна нескінченно довго дивитися, як горить вогонь, як тече вода і як сперечаються на тему “Що краще для роботи: MacBook або ноутбук?” Усе залежить від того, які у вас завдання і які програми вам необхідні.

На MacBook спочатку встановлені програми для роботи з текстом, таблицями, презентаціями. Є швидкий браузер Safari і базовий фоторедактор. У всіх цих додатків зрозумілий функціонал, тому ними дійсно хочеться користуватися. А ще вони абсолютно безкоштовні, на відміну від аналогів із пакета Microsoft 365. Усі файли, які ви створюєте в Pages, Numbers або Keynote, експортуються у форматі Word, Excel або в PowerPoint. Тож ваш викладач, колега чи шеф зможе відкрити їх на будь-якому пристрої.

Висока залишкова вартість

Завдяки інноваціям Apple, високій якості комплектуючих і регулярним оновленням системи MacBook повільно застаріває. І тому його можна вигідно продати на вторинному ринку. Наприклад, після 3-5 років використання MacBook зберігає близько 20-35% від початкової вартості. А звичайний РС за той самий термін не дотягує до 10%.

Ви можете в цьому переконатися, відкривши будь-який сайт з оголошеннями і порівнявши ціни на порівнянні за характеристиками ноутбуки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.