Статті

5 способів зарядити мобільний телефон, коли немає електрики

Share

Розряд батареї мобільного телефону може бути дуже неприємною подією, але ситуація стає ще складнішою, коли в будинку немає електрики. На щастя, цю ситуацію можна вирішити, оскільки існують оригінальні та ефективні способи заряджання смартфона в таких умовах.

Не залишайтеся без зв’язку, коли вдома з якихось причин немає електрики, адже підтримка пристрою в робочому стані вкрай важлива в наш час. Тому в цій статті ми розповімо вам про 5 способів простого заряджання телефону без необхідності підключати його до розетки

Портативний зарядний пристрій

Портативний зарядний пристрій, також відомий як зовнішній акумулятор або Powerbank, – це практичне рішення для заряджання мобільного телефону без використання електрики. Ці пристрої мають різну ємність і розміри, що дає змогу брати їх із собою куди завгодно, навіть якщо ви перебуваєте в дорозі. З їхньою допомогою можна легко і просто підзарядити акумулятор мобільного пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автомобільний зарядний пристрій

Ще одним дуже ефективним варіантом у разі відключення електроенергії є автомобільний зарядний пристрій. Більшість сучасних і не дуже сучасних автомобілів оснащені вбудованими USB-портами, які дають змогу під’єднати смартфон і зарядити його від власного акумулятора. Навіть якщо у вашому автомобілі немає USB-порту, можна придбати комплект зарядного пристрою, до якого часто входять необхідні порти для заряджання мобільних пристроїв.

Сонячна батарея

З іншого боку, сонячні зарядні пристрої – це екологічно чисте та ефективне рішення для заряджання мобільного телефону в умовах відсутності електрики. Ці пристрої, що продаються в спеціалізованих магазинах, оснащені сонячними панелями, що перетворюють сонячну енергію на електрику, яку потім використовують для зарядки смартфонів і навіть планшетів. Це, безумовно, ідеальний варіант у надзвичайних ситуаціях.

9-вольтові батареї

В екстрених випадках для мінімального заряду телефону можна використовувати звичайні батарейки, наприклад, ААА або 9-вольтові, які в кінцевому підсумку допоможуть збільшити заряд батареї на кілька відсотків. За допомогою автомобільного зарядного пристрою і відповідного USB-кабелю можна з’єднати одну або кілька таких батарейок з провідним металевим предметом, наприклад ключем або скріпкою, для отримання повільного, дуже повільного, але корисного зарядження в разі крайньої необхідності.

USB-порт ноутбука

Якщо під рукою є ноутбук, можна зарядити телефон через USB-порт комп’ютера. Це найпростіший спосіб, але важливо зазначити, що заряджання відбуватиметься повільно, набагато повільніше, ніж зазвичай. Однак ноутбук повинен мати достатній заряд батареї, бути ввімкненим або перебувати в сплячому режимі, щоб мати змогу заряджати будь-який пристрій, інакше заряджання буде неможливим.

Безсумнівно, відсутність електрики вдома з будь-якої причини не означає, що у вас має розрядитися акумулятор мобільного телефону. За допомогою описаних вище способів можна зарядити смартфон і підтримувати його в робочому стані навіть у разі відключення електрики.

Переконайтеся, що у вас є портативний зарядний пристрій, автомобільний зарядний пристрій або подумайте про інвестування в зарядні пристрої на сонячних батареях для надзвичайних ситуацій. Існує кілька варіантів, просто виберіть той, який найкраще відповідає вашим потребам і бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024