Як під’єднати кілька навушників bluetooth до смартфона на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця стаття буде корисна тим, хто бажає під’єднати дві пари бездротових навушників (або навіть більше пар) до Android-смартфона, але його пристрій не належить до виробничих лінійок компаній Samsung або Xiaomi, в яких для цих цілей використовується функціонал DualAudio. Підключення двох Bluetooth-навушників у цьому випадку здійснюється за допомогою спеціальних Bluetooth-адаптерів, в яких реалізована підтримка DA.

Avantree C 51

Цей Bluetooth-адаптер з роз’ємом USB TypeC дає можливість підключити дві бездротові гарнітури до одного гаджета з ОС “Андроїд”. Для використання девайса необхідно переконатися, що порт USB TypeC на телефоні адаптований для виведення аудіо.

З’єднання виконується в наступному порядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Сполучення адаптера зі смартфоном.
  2. Активація одних навушників та їх підключення до девайсу.
  3. Натискання та утримання кнопки на адаптері для підключення другої гарнітури.

Успішна операція з активації двох пар бездротових навушників має закінчитися появою повідомлення Welcome to Avantree.

У адаптера є і власний роз’єм USB TypeC, через який можна заряджати смартфон при активованому і задіяному девайсі. Якщо ж використовувати мікрофон гарнітури, підключеної до Avantree C 51, звук буде передаватися тільки пристроєм, підключеним першим.

1Mii ML 300

Під цією назвою продається Bluetooth-адаптер, оснащений штекером для 3,5-міліметрового аудіопорту. Інтеграція гарнітури в даному випадку аналогічна тому, як підключаються навушники через адаптер Avantree C 51. Кількість підключених бездротових пристроїв визначається LED-індикатором, де фіолетовий вогник вказує на інтеграцію двох гарнітур, а блакитний – лише одного.

Специфіка даного адаптера полягає в тому, що його можна використовувати як приймач і передавач. При цьому 1Mii ML 300 немає опції підтримки мікрофона. Іншими словами, користувач не зможе використовувати жодну гарнітуру для передачі голосового повідомлення через мікрофон, інтегрований у навушники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.