8 нових функцій WhatsApp які з’явилися у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Соцмережі, браузери, месенджери та нейромережі змінюються так стрімко, що користувачі не завжди встигають стежити за оновленнями. 2024 рік не став винятком: рік тільки почався, а покращені версії вже обживаються в наших смартфонах та комп’ютерах. Для тих, хто поки не зорієнтувався в оновленому WhatsApp, «Тонкощі» зібрали нові фішки цього сервісу в одному списку.

1. Наприкінці минулого року в додатку з’явилися закриті чати із секретним кодом доступу . Додатковий рівень захисту прихованих чатів потрібен на той випадок, якщо до телефону матимуть доступ випадкові люди або якщо гаджет доступний декільком користувачам.

2. На початку 2024 р. до WhatsApp додали нові інструменти форматування повідомлень — марковані та нумеровані списки . Щоб відокремити один пункт від іншого, потрібно поставити перед текстом цифру з точкою для нумерованого списку або дефіс для маркованого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Ще один корисний інструмент – оформлення цитат . Щоб виділити важливу думку співрозмовника, початок цитати слід позначити символом >. Це дозволяє економити час та спілкуватися більш ефективно, особливо у групових чатах, вважають розробники.

4. У лютому з’явилося нове обмеження: забороняється робити скріншот фотографії профілю . При спробі створити знімок екрана смартфона з відкритим фотопрофілем іншого користувача з’являється повідомлення про те, що ця дія заборонена.

Мета нововведення – посилити захист персональних даних у месенджері: ця опція дозволить запобігти завантаженню та розповсюдженню фотографій профілів без згоди власника облікового запису.

5. В останній версії WhatsApp для Android оновили вкладку “статус” . Це аналог сторіс із соцмереж – вертикальні відеоролики та фотографії, які користувачі месенджера можуть публікувати у своїх профілях. Дивитись їх стало зручніше: тепер усі нові статуси зібрані в окремій спільній вкладці, а раніше для їх перегляду потрібно було переходити у профіль кожного користувача.

6. Зовсім недавно, наприкінці березня, WhatsApp додав функцію швидкого перемотування відео вперед та назад для користувачів iOS. Щоб скористатися новою опцією, потрібно двічі торкнутися краю відео: це дозволить перемотати його на 10 секунд. За допомогою подвійного торкання можна пропускати погані фрагменти і в цілому краще орієнтуватися в матеріалі.

7. А ще тепер можна миттєво записувати та відправляти відео повідомлення прямо в чатах : для цього потрібно утримувати кнопку камери поруч із текстовим полем.

8. Веб-версія месенджера також удосконалюється: зараз тестується нова функція — додавати контакти до папки «Вибране» , щоб швидше додзвонюватися до них. Дзвонити таким контактам можна буде безпосередньо з вкладки дзвінків, одним дотиком. Ця опція з’явиться у майбутньому оновленні для WhatsApp Web.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.