Топ-5 дій які вбивають акумулятор Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність смартфона – найважливіший параметр, який залежить від стандартного стану батареї пристрою. У той же час, користувачі часто самі мимоволі роблять речі, які “вбивають” батарею своїх гаджетів. Економія заряду акумулятора Android – це спосіб зробити пристрій більш довговічним. Давайте розглянемо деякі речі, які можуть нашкодити акумулятору.

Падіння

Падіння мобільного телефону може призвести до пошкодження екрану та оптики, а також акумулятора. У таких ситуаціях акумулятор може деформуватися і роздутися, що призведе до деформації корпусу і виходу батареї з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повна зарядка

Виснаження акумулятора Android прискорює розрядку до нуля. Цей цикл “повна розрядка – повна зарядка” негативно впливає на стан акумулятора пристрою. Насправді літій-полімерні та літій-іонні акумулятори, що використовуються в сучасних мобільних телефонах, не мають так званого ефекту пам’яті, а це означає, що їхня ємність поступово зменшується під час таких глобальних поповнень заряду.

Ігри

Запуск високонавантажених ігор – серйозний стрес для смартфонів загалом та їхніх акумуляторів зокрема. Під час гри батарея не тільки швидко витрачає заряд, але й сильно нагрівається. Це особливо актуально, якщо пристрій одночасно ще й заряджається. Такі екстремальні умови експлуатації не покращують стандартний стан акумулятора.

Заряджання на відкритому повітрі

На стан акумулятора також впливає температура навколишнього середовища. З цієї причини експерти не рекомендують поповнювати заряд за допомогою павербанка, коли зовнішня температура вище 35°C або нижче 0°C. З цієї ж причини не піддавайте пристрій впливу прямих сонячних променів і не заряджайте його відразу після повернення з морозу.

Скорочення терміну служби акумулятора

Навіть найбільш обережний і педантичний користувач з часом помітить, що його гаджет розряджається швидше. Тому слід дотримуватися наведених вище рекомендацій.

Підсумовуючи всі рекомендації, власникам смартфонів радимо зменшити частоту завантаження своїх пристроїв, заряджати їх в межах 20-80% і оберігати від зовнішніх впливів, коли в цьому немає нагальної потреби. Так батарея гаджета прослужить якомога довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.