Статті

Ще одна категорія працівників може втратити роботу через роботів

Share

У недалекому майбутньому, коли автоматизація охопить майже всі сфери життя, роботи-кухарі перестануть здаватися науковою фантастикою. Ці автономні пристрої, які можуть нарізати, смажити, тушкувати і випікати їжу без участі людини, зроблять революцію на кухні.

Переваги роботів-кухарів очевидні: цілодобова робота, відсутність ризику травмування (опіків та порізів), ідеальна гігієна, незмінний смак та якість їжі. Оскільки роботи можуть працювати цілодобово без перерви, ресторани і кафе можуть обслуговувати більше клієнтів. Роботи можуть замінити кількох кухарів, що призведе до економії витрат на персонал.

З точки зору стандартизації, також важко стверджувати, що роботи завжди готують їжу однаково, гарантуючи таким чином сталість смаку і якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це може призвести до занепаду кулінарного мистецтва, оскільки роботи не мають творчого підходу і можуть готувати лише ті страви, які включені в програму.

Однак найголовніше, що роботи не здатні самостійно обирати якісні продукти, що може призвести до використання застарілих або неякісних інгредієнтів. Такий прецедент може відлякати клієнтів і негативно вплинути на репутацію ресторану чи кафе. Варто також враховувати, що використання робота-кухаря для приготування їжі з низькоякісних інгредієнтів може бути оманливим і неетичним для споживачів.

Необхідно розробити суворі правила і стандарти використання роботів-кухарів. Почати слід з простої сертифікації продуктів. Необхідно дотримуватися високих стандартів якості. Прозорість у ланцюжку поставок також важлива для того, щоб споживачі мали доступ до інформації про походження продуктів, які використовує робот-кухар. Державні органи повинні контролювати дотримання правил і стандартів використання роботів-кухарів.

Чи готове суспільство до масового впровадження роботів-кухарів?

Гадаємо, без просвітницьких кампаній не обійтися, варто поступово підвищувати обізнаність громадян з цього питання, проводити відкриті дискусії про майбутнє кулінарії, про переваги нових технологій і можливі ризики.

Споживачі мають бути обізнані про те, як правильно вибрати ресторан або кафе, що використовує роботів-кухарів, і як переконатися в якості продуктів, які використовуються цими пристроями. Також необхідно проводити просвітницькі кампанії, щоб підвищити обізнаність суспільства про потенційні ризики та переваги роботів-кухарів.

Безумовно, роботи-кухарі можуть стати революційним інструментом у кулінарній сфері. Використовувати їх відповідально й етично, з урахуванням усіх можливих ризиків – у цьому й полягає прогресивний підхід до впровадження нових технологій.

Чудовим прикладом грамотного використання роботів-кухарів можна назвати мережу ресторанів California Pizza Kitchen. Роботи розгортають тісто, наносять соус і топінги, а потім випікають піцу в печі. А компанія Chowbotics розробила робота-кухаря, який здатний готувати страви зі свіжих інгредієнтів за індивідуальним замовленням. Клієнт вибирає бажані інгредієнти, а робот їх миє, ріже, варить або смажить.

Роботи-кухарі – це вже не просто модний тренд, а серйозний крок у майбутнє нової кулінарії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Sharp випустила камерофон Aquos R9 з незвичайним дизайном та доступний Aquos wish4

    Sharp Aquos R9 працює на базі чипсета Snapdragon 7+ Gen 3, має 12 ГБ оперативної…

    09.05.2024

    Керівник OpenAI прогнозує, що в майбутньому штучний інтелект знатиме про людство все

    У нещодавньому інтерв'ю MIT Technology Review Сем Альтман, генеральний директор OpenAi, сказав, що штучний інтелект…

    09.05.2024

    Новий Moto G Stylus показали до офіційного релізу

    Портал Android Headlines опублікував зображення ще не анонсованого смартфона Motorola G Stylus 5G (2024) і…

    09.05.2024

    4 процесори, які варто купити замість Intel Core i9-13900K

    Core i9-13900K від Intel – один з найкращих процесорів, які ви можете купити. Цей 24-ядерний…

    09.05.2024

    США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ

    Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, пише, що США розглядають можливість обмеження доступу Китаю до…

    09.05.2024

    Незабаром будильник знову запрацює на iPhone

    Якщо ви проспали важливу зустріч або пропустили будильник останнім часом, це може бути не зовсім…

    09.05.2024