Коли заряджати смартфон небезпечно: 5 ситуацій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшості власників мобільних телефонів доводиться ставити пристрій на зарядку щодня. Дія стала для багатьох людей настільки звичною, що правила безпеки починають ігноруватися.

І даремно, тому що в деяких ситуаціях заповнення рівня заряду акумулятора може призвести до небезпечних наслідків. Отже, в яких випадках людині потрібно бути обережними при зарядці смартфона (або зовсім тимчасово відмовитися від цієї процедури)?

Зарядний пристрій пошкоджено

Надламаний провід або пошкодження на блоці живлення – це явні приводи перенести процес заряджання телефону на пізніший термін. Адже ризик короткого замикання є у подібній ситуації дуже високим. Краще не заряджати смартфон доти, доки не буде придбано новий і якісний зарядник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Немає під рукою «рідного» зарядного пристрою

Деякі користувачі не бояться заряджати мобільний телефон за допомогою чужих і неперевірених зарядних пристроїв. Але слід розуміти, що такий підхід є дуже ризикованим. Використовуйте лише оригінальний зарядник або якісні альтернативи.

Здувся акумулятор

У подібній ситуації заряджати гаджет не можна. Акумулятор слід терміново замінити.

У ванній кімнаті

Користуватися смартфоном, що заряджається, у ванній кімнаті ні в якому разі не можна. Справа в тому, що вода може потрапити на телефон чи шнур. А це загрожує трагічними наслідками. До речі, у ванну не можна брати смартфон, який не підключений до розетки.

Телефон нагрівся

Не варто заряджати мобільний телефон, поверхня якого стала дуже гарячою. А якщо ні, то навантаження на пристрій серйозно підвищиться. Не виключено, що смартфон перестане працювати. Потрібно почекати, поки температура поверхні гаджета не стане прийнятною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.